Το μπιτς βόλεϊ νίκησε βροχή και καύσωνα και φωνάζει πως αξίζει περισσότερης προσοχής

Μπιτς βόλεϊ

bet365

Μετά τις γεμάτες εξέδρες σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη και μάλιστα σε μέρες με βροχή και στο Σύνταγμα με τον θερμόμετρο να φτάνει τους 40 βαθμούς, το μπιτς βόλεϊ έδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι ο «βασιλιάς του καλοκαιριού» και πως αξίζει περισσότερης προσοχής.

Η αλήθεια είναι πως για πολλά χρόνια το μπιτς βόλεϊ έχοντας χάσει την αίγλη της δεκαετίας του 2000, έψαχνε να βρει τον δρόμο του. Κάτι που μόνο εύκολο δεν ήταν, καθώς τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της ΕΟΠΕ είχαν φυσικά μεγάλο αντίκτυπο και στο άθλημα της άμμου, που για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ο «βασιλιάς του καλοκαιριού». Και ήταν όχι στα λόγια, αλλά στις πράξεις, καθώς σε κάθε διοργάνωση ο κόσμος έδειχνε την αγάπη του γεμίζοντας τα γήπεδα.

Αυτό αρχίζει να γίνεται και πάλι την τελευταία διετία και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Η Ομοσπονδία με τους ανθρώπους που τρέχουν το άθλημα αυτό, αποφάσισαν να πάνε το μπιτς βόλεϊ και πάλι σε μεγάλες πλατείες, σε μια κίνηση που πραγματικά έχει αλλάξει τα δεδομένα. Ο κόσμος από την πρώτη στιγμή έδειξε να αγκαλιάζει την συγκεκριμένη κίνηση και την πρώτη χρονιά γέμισε την Πλατεία Αριστοτέλους, την Πλατεία Συντάγματος και την Πλατεία Δημοκρατίας στη Ξάνθη.

Φέτος όμως αυτή η αγκαλιά ήταν πολλή μεγαλύτερη. Φέτος στα τρία συγκεκριμένα τουρνουά είδαμε και πάλι ως ένα βαθμό την χαμένη αίγλη του μπιτς βόλεϊ, με κατάμεστες εξέδρες και εξαιρετικά παιχνίδια. Και το είδαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής, το μπιτς βόλεϊ στα έως τώρα τουρνουά Grand Slam (μένουν οι τελικοί στον Άγιο Νικόλαο), νίκησε βροχή και καύσωνα και φώναξε σε όλους πως αξίζει περισσότερες προσοχής.

μπιτς βόλεϊ

Δεν έβρισκες θέση στη Θεσσαλονίκη ακόμα και όταν έβρεχε

Η αρχή έγινε στη Θεσσαλονίκη και την Πλατεία Αριστοτέλους. Και πέρσι στην επιστροφή του πρωταθλήματος στην πιο ωραία πλατεία του κόσμου όπως μας είπε και στο Gazzetta ο Δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο κόσμος βρέθηκε μαζικά στις εξέδρες, ωστόσο φέτος η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σε κάθε αγώνα, ακόμα και στους πρωινούς και στα προκριματικά, δύσκολα έβρισκες θέση να κάτσεις να δεις ένα παιχνίδι. Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως η προσέλευση ήταν τόσο μαζική ακόμα και τις ώρες που έβρεχε. Και με την βροχή έβλεπες εξέδρες γεμάτες με τον κόσμο να κρατάει ομπρέλες και να μην φεύγει αλλά να κάθεται και να χαίρεται το θέαμα που του προσέφεραν οι αθλητές, που με την σειρά τους σχολίαζαν με τα καλύτερα λόγια την συμπαράσταση του κόσμου.

μπιτς βόλεϊ

Η βροχή νικήθηκε και στη Ξάνθη

Το ίδιο ακριβώς έγινε και στην Ξάνθη. Και εκεί ο κόσμος όπως και πέρσι αγκάλιασε το μπιτς βόλεϊ, με πολλούς παίκτες και παίκτριες να λένε πως ίσως είναι το καλύτερο τουρνουά, όσον αφορά την αγάπη που εισπράττουν από τον κόσμο. Οι Ξανθιώτες και τις ώρες της βροχής γέμισαν την Πλατεία Δημοκρατίας για να δουν τα παιχνίδια. Κάθε μέρα ήταν εκεί για μια γιορτή του αθλήματος που από την στιγμή που τελειώνει, κάθε αθλητής μετράει αντίστροφα να την ξαναζήσει. Και φυσικά οι κερκίδες όταν σταματούσε η βροχή γέμιζαν ακόμα περισσότερο, παρότι η θερμοκρασία ανέβαινε κατακόρυφα.

μπιτς βόλεϊ

Και με καύσωνα ο κόσμος δίπλα στο μπιτς βόλεϊ και στο Σύνταγμα

Η αλήθεια είναι πως πραγματικά το να βλέπεις γεμάτες εξέδρες σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη την στιγμή που έβρεχε και ο κόσμος με μια ομπρέλα στο χέρι να βλέπει μπιτς βόλεϊ, είναι κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει και σίγουρα κάτι που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την δυναμική του αθλήματος. Μια δυναμική που φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και στο Σύνταγμα. Και ναι το να γίνονται αγώνες στο πιο κεντρικό σημείο της Ελλάδας και μπροστά από τον σταθμό του μετρό και οι κερκίδες να είναι γεμάτες, είναι κάτι που ο καθένας θα πει λογικό. Το να είναι όμως οι κερκίδες γεμάτες μέσα στο καύσωνα είναι κάτι που κανείς δεν περίμενε.

Με το θερμόμετρο να φτάνει τους 40 βαθμούς, από τον τουρίστα και τον περίεργο για το τι γίνεται στην Πλατεία Συντάγματος, μέχρι τον φίλο του αθλήματος, γέμισαν τις εξέδρες και με δεδομένο πως ειδικά τις πρώτες ημέρες ο κόσμος ανακυκλωνόταν βλέποντας ένα με δύο παιχνίδια, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως συνολικά στο Σύνταγμα για να δουν τα παιχνίδια βρέθηκαν 10.000 και πλέον κόσμος.

Οι γεμάτες πλατείες σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Αθήνα, δείχνουν ένα πράγμα. Το ότι το μπιτς βόλεϊ έχει επιστρέψει για τα καλά και πλέον δεν παρακαλάει για προσοχή και δημοσιότητα, αλλά φωνάζει πως τα αξίζει και με το παραπάνω. Τα αξίζει γιατί γεμίζει μεγάλες πλατείες, γιατί ο κόσμος δείχνει πόσο το αγαπά και γιατί είναι με διαφορά του δεύτερου, το άθλημα του καλοκαιριού.

@Photo credits: Matthew Miller
 

Τελευταία Νέα