Ζιντάν: Η μέρα που διέλυσε τη Βραζιλία και ανέβασε τη Γαλλία στην κορυφή! (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Ζιντάν: Η μέρα που διέλυσε τη Βραζιλία και ανέβασε τη Γαλλία στην κορυφή! (vid)

bet365

Δυο γκολ με δυο κεφαλιές σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου... Ποιος να το έλεγε στον Ζινεντίν Ζιντάν κι εκείνος να τον πίστευε, μια τέτοια ημέρα πριν από 22 ολόκληρα χρόνια!

Ήταν 12 Ιουλίου του 1998, στo Stade de France του Παρισιού.

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας απέναντι στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα σύνολο με παίκτες όπως ο Καφού, ο Ριβάλντο, ο Ρονάλντο, ο Ντούνγκα, ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Αλνταΐρ, ο Ταφαρέλ στην εστία...

Κι όμως, ήταν η σειρά των «τρικολόρ» να γράψουν σπουδαία ιστορία, κάτι που επαναλήφθηκε 20 χρόνια αργότερα το 2018 στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Τότε, πριν από 22 χρόνια, ο Ζινεντίν Ζιντάν με δυο γκολ και ο Εμανουέλ Πετί, διαμόρφωσαν εκείνο το εκπληκτικό 3-0 επί της Βραζιλίας και σήκωσαν στα ουράνια όλο το γαλλικό έθνος, κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα