Η στιγμή που οι Μπλέιζερς άνοιξαν τον δρόμο για το μοναδικό τους πρωτάθλημα (vid)

Η στιγμή που οι Μπλέιζερς άνοιξαν τον δρόμο για το μοναδικό τους πρωτάθλημα (vid)

bet365

Πριν από 43 χρόνια οι Πόρτλαντ Τρέιλμπλεϊζερς «σκούπιζαν» τους Λέικερς στους τελικούς της Δύσης και άνοιγαν τον δρόμο για την κατάκτηση του ενός και μοναδικού τους πρωταθλήματος!

Ήταν 13 Μαΐου 1977 και πιο συγκεκριμένα το 4ο ματς των τελικών της Δύσης στο «Memorial Coliseum» του Όρεγκον! Οι Τρέιλμπλεϊζερς είχαν το προβάδισμα με 3-0 νίκες και ήθελαν μία ακόμα νίκη για να πάρουν το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ όπου θα αντιμετώπιζαν τους Φιλαντέλφεια 76ers.

Και... σιγά μην άφηναν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με τον Μορίς Λούκας να πραγματοποιεί εξαιρετικό παιχνίδι έχοντας 26 πόντους με 11/19 δίποντα, 4/4 βολές, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα, η ομάδα του Πόρτλαντ επικράτησε με 105-101 και πήρε το εισιτήριο για τους NBA Finals.

Εξαιρετικό παιχνίδι είχε κάνει και ο Μπιλ Ουόλτον (σ.σ. πατέρας του νυν προπονητή των Κινγκς και άλλοτε των Λέικερς και των Ουόριορς, Λιουκ Ουόλτον) ο οποίος είχε 19 πόντους, 14 ριμπάουντ, 6 τελικές πάσες και 3 μπλοκ. Για τους Λέικερς, δεν έφτασε η εντυπωσιακή παρουσία του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο οποίος είχε 30 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Μπορείτε να δείτε το σπάνιο βίντεο με μερικές από τις καλύτερες στιγμές εκείνου του αγώνα

 

NBA Τελευταία Νέα