Όταν ο Μπιλ Ράσελ... συστήθηκε στο ΝΒΑ! (vids)

Όταν ο Μπιλ Ράσελ... συστήθηκε στο ΝΒΑ! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Όταν ο Μπιλ Ράσελ... συστήθηκε στο ΝΒΑ! (vids)

bet365

Πριν από 64 χρόνια, ο μεγάλος Μπιλ Ράσελ έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς και δη σε παιχνίδι κόντρα στους Σεντ Λούις Χοκς.

Ήταν 22 Δεκεμβρίου 1956 όταν ο μετέπειτα σούπερ σταρ των Μπόστον Σέλτικς πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ.

Μάλιστα δεν ήταν οι Σέλτικς εκείνοι που τον είχαν επιλέξει στο draft που είχε προηγηθεί τον Απρίλιο του 1956 στη Νέα Υόρκη, αλλά οι Σεντ Λούις Χοκς!

Όμως τον είχαν παραχωρήσει στην Βοστόνη για τα δικαιώματα των Εντ Μακόλεϊ και Κλιφ Χάγκαν.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν μία από τις πιο... άστοχες εμπνεύσεις, αφού ο Μπιλ Ράσελ έμελλε να περάσει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίστηκαν ποτέ στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Και μάλιστα, στο ίδιο draft, οι Σέλτικς είχαν κάνει ήδη την καλύτερη δυνατή επιλογή με το territorial draft pick, στο πρόσωπο του Τομ Χέινσον!

Μάλιστα το καλεντάρι της σεζόν 1956-57 τον έφερνε αντιμέτωπο με την ομάδα που τον είχε... διαλέξει στο draft και τον ίδιο να πραγματοποιεί την παρθενική του εμφάνιση στο ΝΒΑ σε ηλικία 22 ετών.

Ο Ράσελ ωστόσο δεν είχε πραγματοποιήσει καλό ντεμπούτο στην επίθεση αφού είχε μείνει στους 6 πόντους με 3/11 εντός παιδιάς, 0/4 βολές. Παρόλα αυτά είχε «κατεβάσει» 16 ριμπάουντ!

Εκείνη τη σεζόν ο Ράσελ είχε στεφθεί πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Σέλτικς ενώ στην ομάδα υπήρχε και ο πρώτος Ελληνοαμερικανός που αγωνίστηκε ποτέ στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, ο Λου Τσιορόπουλος!

Ο 86χρονος σήμερα Μπιλ Ράσελ έκλεισε την καριέρα του με 11 τίτλους ΝΒΑ, 5 φορές MVP, 12 All Star Games, 4 φορές καλύτερος ριμπάουντερ ενώ το νούμερο «6» βρίσκεται στα rafters του TD Garden.

Συνολικά μέτρησε 15,1 πόντους, 22,5 ριμπάουντ και 4,3 ασίστ στην καριέρα του!

Το φύλλο αγώνα από εκείνο το ματς

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ: Ράσελ 6, Χέινσον 19, Κούζι 16, Νίκολς 16, Λοσκατόφ 10, Ρίσεν 10, Σάρμαν 8, Χέμρικ 7, Φίλιπ 3, Τσιορόπουλος.

ΣΕΝΤ ΛΟΥΙΣ ΧΟΚΣ: Πετίτ 28, Σερ 18, Μακόλεϊ 17, Μάρτιν 8, Κόουλμαν 7, ΜακΜάχον 6, Χάνουμ 4, Παρκ 4, Μπεμόρας 1, Χάγκαν.

 

NBA Τελευταία Νέα