Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Τρομερός Σίσκος, στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιο με πανελλήνιο ρεκόρ

Κώστας Ευθυμιάδης
Στην 7η θέση ο Σίσκος στα 200μ. ύπτιο στο ευρωπαϊκό 25άρας

bet365

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Απόστολο Σίσκο στα προκριματικά των 200μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα με πανελλήνιο ρεκόρ (1.56.64). -Δεν αγωνίστηκε ο Χρήστου.

Ο Απόστολος Σίσκος έκανε μία σπουδαία εμφάνιση στα προκριματικά των 200 μέτρων ύπτιο, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Ντόχα.

Κέρδισε την σειρά του και σημείωσε την κορυφαία επίδοση και από τις 4 σειρές, με χρόνο 1.56.64! Η επίδοση αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς το προηγούμενο άνηκε στον Απόστολο Χρήστου και ήταν 1:56.72, από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2022.

Ετσι θα μπει στα απογευματινά ημιτελικά (19:33) με ξεκάθαρη πλέον την πιθανότητα να πάει στον τελικό και να κυνηγήσει μια μεγάλη διάκριση.

«Ήταν μια πολύ ωραία πρωινή κούρσα και την ευχαριστήθηκα με την ψυχή μου. Σίγουρα έκανα κάποια τεχνικά λάθη που ελπίζω να διορθώσω το βράδυ για να έρθει ακόμα καλύτερη επίδοση και να περάσω στον τελικό. Ανυπομονώ για το απόγευμα. Είναι πολύ σημαντικό που έγραψε 1:56 το πρωί γιατί έχουμε δουλέψει για αυτό και χαίρομαι ιδιαίτερα που ανταμείβεται ο κόπος μας και το βλέπω και εγώ και ο προπονητής μου, του οποίου είδα την αντίδραση μετά τον τερματισμό μου. Ανυπομονούμε και είμαστε έτοιμοι. Το πανελλήνιο ρεκόρ ήταν σίγουρα και αυτός ένας στόχος, αλλά δεν κυνηγούσα τώρα αυτόν. Ήθελα απλά να μπω, να ευχαριστηθώ την κούρσα και ότι ήταν να βγει θα έβγαινε. Είναι ύψιστη τιμή για μένα που κατέρριψα το πανελλήνιο ρεκόρ του Απόστολου Χρήστου και πολλά συγχαρητήρια που κέρδισε το μετάλλιο, γιατί του άξιζε. Είμαι τρομερά χαρούμενος που έσπασα το ρεκόρ του, αλλά τώρα πάμε για άλλα», ανέφερε μετά την κούρσα ο Σίσκος.

Οσον αφορά τον Απόστολο Χρήστου, αποφάσισε να μην αγωνιστεί μετά από τόσες μαζεμένες κούρσες τις προηγούμενες ημέρες και «θυσίασε» αυτό το αγώνισμα.

Πανελλήνιο ρεκόρ η 4Χ200μ. ελεύθερο γυναικών

Στα 200μ. πρόσθιο η Ελένη Κοντογεώργου τερμάτισε 5η σειρά της με χρόνο 2:28.53 και κατετάγη στο σύνολο 15η, για να πάρει το προτελευταίο εισιτήριο για τα απογευματινά ημιτελικά (19.19).

Οι Άρτεμις Βασιλάκη, Ζαχαρούλα Καλογέρη, Μαρίζα Ζαφειράτου και Αναστασία Μπούτου αγωνίστηκαν στα προκριματικά των 4Χ200μ. ελεύθερο, όπου τερμάτισαν τελευταίες στην σειρά τους με χρόνο 8.13.59 και έμειναν εκτός τελικού.

Η επίδοση ωστόσο αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς το προηγούμενο ήταν 8:13.67 από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων πέρυσι στη Κατάνια. Ηταν η ίδια ομάδα που το είχε σημειώσει, με μοναδική αλλαγή σήμερα την Μπούτου.

Οι νεαρές πρωταθλήτριες της κολύμβησης, αν και σε εφηβική ηλικία, κατάφεραν για άλλη μία φορά να κάνουν την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία των γυναικών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα