Εγγλεζάκης στο Gazzetta: «Δεν θέλω να ξεχάσω τον τρόπο που αντιμετώπισα τις δυσκολίες»

Αντώνης Πατσούρας
Εγγλεζάκης στο Gazzetta: «Δεν θέλω να ξεχάσω τον τρόπο που αντιμετώπισα τις δυσκολίες»

bet365

Ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης ταξίδεψε στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας παλέψει με τον covid-19, έχοντας ξεπεράσει τον εαυτό του αλλά ένας τραυματισμός του στέρησε τη συμμετοχή στα 800μ ελεύθερο. Ο 20χρονος κολυμβητής και σπουδαστής ψυχολογίας μιλάει στο Gazzetta.

Για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο χρειάστηκε να "σπάσει" το πανελλήνιο ρεκόρ του Σπύρου Γιαννιώτη στα 800μ ελεύθερο.

Ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης πριν κλείσει τα 20 χρόνια ζωής είχε εξασφαλίσει μια θέση στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού στο δημοφιλές άθλημα της κολύμβησης.

Στο δρόμο για το ... ταξίδι του στο Τόκιο πέρασε την δοκιμασία του covid-19 αλλά την αντιμετώπισε.

Έφτασε η ώρα να πετάξει για το όνειρο. Ένας τραυματισμός του όμως δεν του επέτρεψε να πέσει στην πισίνα και να κυνηγήσει το όνειρο του.

Ο 20χρονος κολυμβητής του ΑΝΟΓ που σπουδάζει ψυχολογία στο ΕΚΠΑ μετά από όλες αυτές τις δοκιμασίες δηλώνει αισιόδοξος στο Gazzetta και δεν θέλει να ξεχάσει τίποτα.

Το μέλλον είναι μπροστά του και το Παρίσι κοντά.

«Να μην ξεχάσω τις δυσκολίες»

«Νιώθω τεράστια ικανοποίηση που κατάφερα να ολοκληρώσω το ταξίδι των τελευταίων χρόνων με τις εικόνες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ένιωσα πραγματικά πως βρισκόμουν σε μια γιορτή του αθλητισμού και αυτό, για εμένα, ήταν το καλύτερο φινάλε σε μια απαιτητική χρονιά.

Θα ήθελα να μην ξεχάσω τον τρόπο που αντιμετώπισα τις δυσκολίες που βρέθηκαν στο δρόμο μου.

Τον τραυματισμό, τον κορονοϊό, το να βλέπεις από τις κερκίδες τους αγώνες, ν' ανατριχιάζεις με τις επιτυχίες και εσύ να μην μπορείς να κάνεις τίποτα.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με στήριξαν, σε στιγμές που δεν ήμουν ο εαυτός μου και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους από καρδιάς», είπε ο Έλληνας κολυμβητής.

«Η ελληνική κολύμβηση αξίζει περισσότερα»

Για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα σημείωσε: «Η ελληνική κολύμβηση αξίζει πολλά περισσότερα από αυτά που έχει επιδείξει ήδη.

Είμαστε μια ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μπορεί να μην φέραμε όλοι το αποτέλεσμα που θέλαμε αλλά δεν θα σταματήσουμε φυσικά εδώ. Έχουμε μάθει να παλεύουμε, πολλές φορές μόνοι μας, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Οι κακές μας ημέρες δεν είναι αυτές που μας χαρακτηρίζουν και είναι στο χέρι μας να τις κάνουμε καλύτερες.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα