Κολύμβηση: Τριπλή πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού για Βαζαίο, Χρήστου και Παπαστάμο

Κώστας Ευθυμιάδης
O Aνδρέας Βαζαίος σε πρόσθιο

bet365

Οι Ανδρέας Βαζαίος και Απόστολος Παπαστάμος θα αγωνιστούν και το απόγευμα στα 200 μέτρα μικτής ατομικής, με τον Παπαστάμο να έχει σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ Νέων, ενώ κι ο Χρήστου προκρίθηκε στα ημιτελικά των 100 μέτρων ύπτιο.

Στα 200 μέτρα μικτής ατομικής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25αρα πισίνα στην Ρουμανία, οι Ανδρέας Βαζαίος και Aπόστολος Παπαστάμος αγωνίστηκαν μαζί στην πρώτη σειρά.

Ο Βαζαίος τερμάτισε τρίτος σε χρόνο 1.54.63 και προκρίθηκε στον ημιτελικό με την 3η επίδοση, αφού ήταν η γρηγορότερη σειρά. Ο Παπαστάμος ακολούθησε στην 6η θέση στην σειρά με χρόνο 1:57.33 και πέρασε κι αυτός στους απογευματινούς ημιτελικούς με την 10η επίδοση στο σύνολο. Το 1.57.33 αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ Νέων ανδρών.

Στα 100μ. Ύπτιο, οι Απόστολος Χρήστου και Απόστολος Σίσκος αγωνίστηκαν επίσης μαζί στην 3η από τις τέσσερις προκριματικές σειρές. Ο Χρήστου τερμάτισε άνετα πρώτος στην σειρά του με χρόνο 51.27 και θα αγωνιστεί στον απογευματινό ημιτελικό. Συνολικά είχε την 8η καλύτερη επίδοση.

Αντίθετα, ο Σίσκος δεν τα κατάφερε, καθώς το 53.19 που σημείωσε, τον άφησε 8ο στην σειρά και 28ο στο σύνολο.

Οσον αφορά το μπαράζ στα 50 μέτρα ελεύθερο, ο Κριστιάν Γκολομέεβ επικράτησε με 21.09 και θα είναι δεύτερος επιλαχών για τον τελικό, σε έναν επί της ουσίας αχρείαστο αγώνα, αφού για να κολυμπήσει ο Ελληνας πρωταθλητής στον τελικό, θα πρέπει να εγκαταλείψουν δύο φιναλίστ.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα