Ντουντουνάκη στο Gazzetta: «Δεν μου έχει μείνει πίκρια από το Τόκιο, είναι πλέον μια ωραία ανάμνηση»

Αντώνης Πατσούρας
Ντουντουνάκη στο Gazzetta: «Δεν μου έχει μείνει πίκρια από το Τόκιο, είναι πλέον μια ωραία ανάμνηση»

bet365

Η Άννα Ντουντουνάκη μίλησε στο Gazzetta για τον θρίαμβο στο Καζάν, για το άκρως επιτυχημένο 2021, για το "βαρύ" 2022, για τις σκέψεις για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και για τον νέο της σύλλογο, τον Παναθηναϊκό.

Οι συζητήσεις με την Άννα Ντουντουνάκη είναι πάντα απολαυστικές.

Είναι ένα κορίτσι με ανοιχτό μυαλό, που έχει να μάθει να λέει την άποψη της, να ακούει τον συνομιλητή της και πάντα σε "σκλαβώνει" με την ευγένια και τους τρόπους της.

Την Δευτέρα επέστρεψε από το Καζάν της Ρωσίας, με ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25αρας πισίνας, την Τετάρτη είναι στο Αϊτχόφεν και θα μείνει εκεί για τους αγώνες του ISL που θα κρατήσουν για τρεις εβδομάδες.

Η Άννα Ντουντουνάκη, που μέσα στο 2021 κατέκτησε 3 μετάλλια στο Ευρωπαϊκό 25αρας και 50αρας και που ανήκει στην Team Future της Bwin, μίλησε από την πόλη της Ολλανδίας στο Gazzetta για όλα.

ντουντουνακη

«Τα μετάλλια δημιουργούν προσδοκίες»

Από την καλλιτεχνική κολύμβηση στην κλασική κολύμβηση, από τα Χανιά στην Αθήνα, από την Αθήνα στο Λονδίνο και από τις μοναχνικές προπονήσεις στην 25αρα πισίνα στην πόλη της Κρήτης, στο βάθρο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Η 26χρονη κολυμβήτρια από τα Χανιά από το 2019 έως το 2021 μετράει τέσσερα μετάλλια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε 25αρα και 50αρα. Τα τρία από αυτά ήρθαν στο 2021. Ξεκίνησε με το χρυσό στα 100μ πεταλούδα στη Βουδαπέστη στην 50αρα και συνέχισε στο Καζάν (25αρα)με το ασημένιο στα 100μ πεταλούδα και το χάλκινο στα 50μ πεταλούδα.

«Να σου πω την αλήθεια μετά από το χρυσό στην Βουδαπέστη είχα έναν μεγάλο φόβο. Όλοι περίμεναν από εμένα να συνεχίσω να είμαι στα μετάλλια. Δεν είναι εύκολο να το πετύχεις και θέλει σκληρή δουλειά. Όταν παίρνεις μετάλλιο δημιουργούνται προσδοκίες. Η αλήθεια είναι ότι μπόρεσα να επιβεβαιώσω ότι ανήκω στις top αθλήτριες», μας λέει αρχικά η Άννα Ντουντουνάκη.

ντουντουνακη

«Δεν είμαι τόσο καλή στην 25αρα»

Μετά από την Γλασκόβη (2019) όπου ήρθε το πρώτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό 25αρας η Άννα Ντουντουνάκη κέρδισε άλλα δυο το 2021 στο Καζάν και είναι ενθουσιασμένη. «Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι κερδίζω μετάλλια σε 25αρα. Δεν είμαι τόσο καλή στην 25αρα που θέλει καλές στροφές και καλά υποβρύχια. Το γεγονός ότι μπορώ και διακρίνομαι στην 25αρα με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Έχω βελτιωθεί αρκετά», σημειώνει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και συνεχίζει: «Η 25αρα γενικά στην Ελλάδα δεν είναι διαδεδομένη. Γίνονται ελάχιστοι αγώνες και δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία οι κολυμβητές. Η 50αρα σημαίνει Ολυμπιακοί Αγώνες οπότε όλοι κυνηγούν αγώνες σε μεγάλη πισίνα».

Η Άννα μας θυμίζει ότι πιο μικρή έκανε αρκετές προπονήσεις σε 25αρα στα Χανιά ενώ είχε χάσει πρόκριση για Παγκόσμιο 25αρας σ' αγώνες στην Κάντζα.

ντουντουνακη

«Άθλος της Ελλάδας τα 5 μετάλλια»

Εκτός από την Άννα Ντουντουνάκη στο Καζάν η Ελλάδα πήρε μετάλλια με τους Ανδρέα Βαζαίο (2) και Απόστολο Χρήστου (1) ενώ και τα υπόλοιπα 3 μέλη της αποστολής πήγαν εξαιρετικά.

«Είναι αυτό που σου είπα. Είναι άθλος τα 5 μετάλλια για την Ελλάδα στην 25αρα που δεν είναι διαδεδομένη στη χώρα. Ήρθαν 5 μετάλλια στο Καζάν, τελικοί, ημιτελικοί, πανελλήνια ρεκόρ και όλα αυτά από μια αποστολή 6 αθλητών. Μόνο ευχαριστημένοι μπορεί να είμαστε όλοι μας.

Πετύχαμε τους στόχους μας», υπογραμμίζει για την παρουσία της χώρας και μιλάει για την δική της: «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να πάρω δυο μετάλλια.

Στόχος είναι πάντα τα 100μ πεταλούδα που είναι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχω ρίξει εκεί όλο το βάρος. Το κυνηγούσα το μετάλλιο και τα πήγα καλύτερα από το 2019. Στα 50μ ελεύθερο ήμουν πιο χαλαρή, πήγα καλά στον ημιτελικό και άρχισα να το σκέφτομαι. Τελικά ήρθε. Πίσω από τα μετάλλια και τα ρεκόρ υπάρχει "σκληρή" δουλειά από τους αθλητές, τους προπονητές και συνολικά το τιμ τους».

Είχε την ευκαιρία να δει για λίγο το χιονισμένο Καζάν και τον Βόλγα αλλά πλέον στο μυαλό της βάζει κάποιες ημέρες ξεκούρασης στην ζεστή Κρήτη στις γιορτές και μετά τα κεφάλια μέσα.

αννα

«Δεν μου έχει μείνει πικρία από το Τόκιο»

Το 2022 το πρόγραμμα έχει Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα (Ιαπωνία) και Ευρωπαϊκό στη Ρώμη σε 50αρα πισίνα.

Η Άννα θα επιστρέψει στην Ιαπωνία μετά από την εμπειρία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η νεαρή δικηγόρος συγκίνησε όλη την Ελλάδα με τα δάκρυα της όταν έμεινε εκτός τελικού στα 100μ πεταλούδα για 6''. «Δεν σκέφτομαι καθόλου το Τόκιο. Είναι πλέον μια ωραία ανάμνηση οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δεν μου έχει μείνει πικρία από το Τόκιο όπως φάνηκε στο video.

Το είδα πιο ψύχραιμα στη συνέχεια. Σίγουρα ήμουν άτυχη αλλά έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Δεν σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να το έχω κάνει καλύτερα, δεν θ' άλλαζα κάτι. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα», σημειώνει η 26χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το 2022 θα είναι άλλη μια σπουδαία χρονιά: «Ναι, έτσι είναι. Έχουμε και Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό σε μια χρονιά. Αρχίζει νέος κύκλος δουλειάς. Θα επιστρέψουμε και στην Ιαπωνία και ελπίζω να την δούμε αυτή την φορά αφού στο Τόκιο δεν το επέτρεψαν οι συνθήκες. Οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί».

Η Άννα δεν έχει αποφασίσει εάν τον Δεκέμβριο του 2021 θα πάει στο Άμπου Ντάμπι για το Παγκόσμιο 25αρας και είναι προς το ... όχι: «Δεν το έχω αποφασίσει ακόμη. Είχα πολλούς αγώνες μέσα στη χρονιά, έχω τώρα το ISL στην Ολλανδία και θα το σκεφτώ. Θέλω και να πάρω ανάσες και να ξεκινήσω δυνατά το 2022. Ο προπονητής μου δείχνει κατανόηση και δεν με πιέζει τώρα».

ντουντουνακη

«Είναι μακριά το Παρίσι»

Αν και απομένουν μόλις τρία χρόνια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι οι αθλητές έχουν πολλές και σημαντικές διοργανώσεις έως τότε και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το νέο μεγάλο ρανταβού.

«Νομίζω το ιδανικό θα είναι να μπορώ να πάω στο Παρίσι. Τα τρία χρόνια δείχνουν λίγα αλλά είναι αρκετός καιρός. Βλέπω βήμα-βήμα την πορεία μου και βάζω μικρούς στόχους.

Μακάρι να συνεχίσω την καλή μου πορεία να έχει άνοδο και να είμαι καλά τότε για να πάω για κάτι καλύτερο στο Παρίσι», τονίζει η Άννα.

αννα

«Είναι όμορφα να είσαι μέλος του Παναθηναϊκού»

Πριν από λίγες εβδομάδες η Άννα Ντουντουνάκη πήρε μεταγραφή από τον ΝΟ Χανίων στον Παναθηναϊκό και δηλώνει περήφανη για την απόφαση της: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω λάβει ποτέ ξανά τόσα πολλά μηνύματα στη ζωή μου. Μου έστειλαν πάρα πολλά φίλοι του Παναθηναϊκού και αυτό με χαροποίησε.

Είμαι χαρούμενη και νιώθω όμορφα που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού, μας τόσο μεγάλης ομάδας και θέλω να βοηθήσω να πετύχει τους στόχους του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου τον κ. Βρανόπουλο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής».

αννα

«Η ημέρα μετά την κολύμβηση»

Η Άννα έχει σπουδάσει νομική, έχει τελειώσει το μεταπτυχιακό της και πλέον έχει ξεκινήσει διδακτορικό στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας για το αθλητικό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Είναι δύσκολο να συνδυάζεις προπονήσεις, αγώνες, ταξίδια και να σπουδάζεις. Εάν θες όμως μπορεί να καταφέρεις τα πάντα. Μετά από την ολοκλήρωση της καριέρας μου είμαι σίγουρη ότι θα δουλέψω ως δικηγόρος», σημειώνει η Άννα.

Η μητέρα της είναι δικηγόρος, έχει το δικό της γραφείο στα Χανιά και αν και είναι ακόμη νωρίς ίσως τα βήματα της Άννας να την οδηγήσουν στα αγαπημένα της Χανιά για να ασκήσει με πάθος αυτό που της αρέσει και το οποίο σπούδασε».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

Τελευταία Νέα