Ευρωπαϊκό 25αρας: Με τον καλύτερο χρόνο στα ημιτελικά των 100μ. μικτής ο Βαζαίος

Newsroom
Ευρωπαϊκό 25αρας: Με τον καλύτερο χρόνο στα ημιτελικά των 100μ. μικτής ο Βαζαίος

bet365

Προκρίσεις με σπουδαίες επιδόσεις για Βαζαίο, Σπανουδάκη και Χρήστου στα σημερινά πρωινά προκριματικά στο Καζάν.

Σπουδαίες εμφανίσεις κάνουν και σήμερα στα πρωινά προκριματικά οι Ελληνες πρωταθλητές της κολύμβησης, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25αρας πισίνας στο Καζάν.

Στα 100μ. μικτή ατομικής, ο Ανδρέας Βαζαίος προκρίθηκε εύκολα στα ημιτελικά. Τερμάτισε πρώτος στην προκριματική του σειρά με χρόνο 52.10, κοντά στο δικό του πανελλήνιο ρεκόρ και θα διεκδικήσει την παρουσία του σε έναν ακόμη τελικό, πηγαίνοντας για το δεύτερο μετάλλιο στην διοργάνωση. Έκανε με διαφορά την καλύτερη επίδοση στα προκριματικά και το απόγευμα θα σφραγίσει την θέση του στον τελικό.

Στην ίδια κούρσα μπήκε και ο Γιώργος Σπανουδάκης ο οποίος ήταν εξαιρετικός. Εκανε ατομικό ρεκόρ με χρόνο 52.70, που τον κατατάσσει δεύτερο όλων των εποχών στην Ελλάδα πίσω από τον Βαζαίο. Μπήκε στα ημιτελικά με την έβδομη καλύτερη επίδοση και θα προσπαθήσει να μπει κι αυτός στην 8αδα του τελικού.

Σούπερ Χρήστου στα 100μ. ελεύθερο

Με την πέμπτη καλύτερη επίδοση ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε στα ημιτελικά των 100 μέτρων ελεύθερο στο Καζάν. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης από χθες στα 100 μέτρα ύπτιο, έκανε μια εξαιρετική κούρσα στα προκριματικά και με χρόνο 47.08 πήρε θέση για τον απογευματινό ημιτελικό. Τερμάτισε τέταρτος στην σειρά του και 12ος στο σύνολο των προκριματικών. Μπαίνει στα ημιτελικά με την ένατη επίδοση ωστόσο καθώς τρεις αθλητές δεν έχουν δικαίωμα να μπουν στη κούρσα.

Το 47.08 είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα πίσω από το 46.72 του Γκολομέεβ και ο Χρήστου δείχνει πως είναι σε θέση να σπάσει κι αυτός το φράγμα των 47 δευτερολέπτων στην επόμενη κούρσα.

Ρεκόρ ο Μάρκος στα 800μ. ελεύθερο

Στα 800μ. ελεύθερο ο Δημήτρης Μάρκος δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, ωστόσο έκανε ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ. Τερμάτισε στην έβδομη θέση στην προκριματική του σειρά (και 15η στο σύνολο), σημειώνοντας χρόνο 7:48.84, επίδοση που είναι η κορυφαία όλων των εποχών σε 25αρα πισίνα από Ελληνα. Το προηγούμενο καταγεγραμμένο ρεκόρ ήταν του Αντώνη Φωκαϊδη με 7:53.36 από το 2009.

 

Τελευταία Νέα