«Καθιερώσαμε την Ελλάδα ως κολυμβητικό προορισμό, φέτος κολυμπάμε για τον αυτισμό»

«Καθιερώσαμε την Ελλάδα ως κολυμβητικό προορισμό, φέτος κολυμπάμε για τον αυτισμό»
Το μεγαλύτερο κολυμβητικό event της Ελλάδας, Oceanman Greece, επιστρέφει φέτος και ο Event Manager του, Αρμάνδος Λινάρδος με την Υπεύθυνη Marketing, Γαρυφαλλιά Ζεϊμπέογλου, μιλούν στο Gazzetta για τη διοργάνωση και το ξεχωριστό μήνυμα που θέλει να περάσει φέτος.

Η περσινή χρονιά μας πήρε πολλά και μας στέρησε επίσης πολλά. Μέσα στη σύγχυση που δημιούργησε η πανδημία, αρκετές ήταν οι διοργανώσεις που αναβλήθηκαν, βάζοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού.

Μία από αυτές και το Oceanman Greece. Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις παγκοσμίως για την ανοιχτή κολύμβηση, που γίνεται ετησίως στην Ελλάδα από το 2017 κι έπειτα.

Μπορεί το πολυπόθητο ραντεβού να... άργησε ένα χρόνο, ωστόσο το Oceanman Novibet Greece θα πραγματοποιηθεί φέτος κανονικά το διήμερο 26-27 Ιουνίου στο πανέμορφο Οίτυλο και στον παραμυθένιο κόλπο του Λιμενίου, τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο που προβλέπονται.

Δύο άνθρωποι που ασχολούνται νυχθημερόν με την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης, ο Αρμάνδος Λινάρδος (event manager στο Oceanman Greece & Cyprus) και η Γαρυφαλλιά Ζεϊμπέογλου (υπεύθυνη marketing) μιλούν στο Gazzetta για την μεγάλη κολυμβητική διοργάνωση, που προσελκύει πλήθος κόσμου - αθλητών και μη - από πολλές χώρες.

«Η διοργάνωση κλείνει φέτος 5 χρόνια - μετά την περσινή διακοπή και δίνουμε πάλι δυναμικό "παρών", επιβεβαιώνοντας την δυναμική στην Ελλάδα, ως το μεγαλύτερο κολυμβητικό event», αναφέρει αρχικά ο Αρμάνδος Λινάρδος και συνεχίζει: «Είμαστε περήφανοι που είναι και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, καθώς είναι το 2ο σε συμμετοχές στην παγκόσμια σειρά της Oceanman, αλλά και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, σε απόλυτους αριθμούς. Πετύχαμε να καθιερώσουμε την Ελλάδα σαν κολυμβητικό προορισμό και ταυτόχρονα ένα δημοφιλή προορισμό αθλητικού τουρισμού».

Η Γαρυφαλλιά Ζεϊμπέογλου, από την πλευρά της, τονίζει για το «δυνατό σημείο» της διοργάνωσης: «Έχει την δυνατότητα να συγκεντρώσει κολυμβητές υψηλού επιπέδου, ταυτόχρονα με ερασιτέχνες κολυμβητές και να αγωνιστούν όλοι σε ένα πανέμορφο μέρος, το οποίο βοηθάει και τον τουρισμό. Επίσης, όταν έχεις την δυνατότητα με την συμμετοχή σου να διεκδικήσεις το εισιτήριο σου για το Παγκόσμιο Oceanman, είναι ένα κίνητρο το όποιο δεν περνάει απαρατήρητο!».

Στην... νέα πραγματικότητα που ζούμε πια, η ασφάλεια και η προστασία είναι το «Α» και το «Ω» και ο event manager του Oceanman Novibet Greece εξηγεί για το ενδιαφέρον του κόσμου και όλα τα μέτρα: «Η φετινή διοργάνωση είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ακολουθήσουμε. Σχεδιάσαμε ένα προστατευμένο και "covid free" περιβάλλον. Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι η επόμενη μέρα στην κανονικότητα δεν αργεί να έρθει και είναι ήδη εδώ! Δημιουργήσαμε μια νέα διαδικασία παραλαβής των πακέτων συμμετοχής και την τσάντα των αθλητών, καθώς αυτό θα γίνεται με ραντεβού και μόνο για τους αθλητές, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Είδαμε ότι ο κόσμος της κολύμβησης ζητάει να αγωνιστεί και θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για να το πραγματοποιήσει».

Η Γαρυφαλλιά Ζεϊμπέογλου σημειώνει επιπλέον ότι: «Φέτος, λόγω της πανδημίας, τα πράγματα ήταν αρκετά αβέβαια, και σαν ομάδα προσπαθήσαμε να μειώσουμε, όσο μπορούσαμε, το risk management, συνδυαστικά με την ασφάλεια των αθλητών και του προσωπικού που φυσικά είναι ο πρωταρχικός μας στόχος». Όσο γι' αυτό που φροντίζει η ίδια από την πλευρά της να είναι στην εντέλεια; «Συνεργασίες! Έτσι το λέω, δεν μου αρέσει η λέξη "χορηγός". Είναι λίγο απρόσωπο. Οι συνεργασίες, όμως, με τις εταιρείες που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν την φετινή χρονιά, είναι το κυριότερο στοιχείο για ένα πετυχημένο αγώνα και για το χτίσιμο των σχέσεων μας και για τα επόμενα χρόνια. Είμαι υπεύθυνη, λοιπόν, για την ομαλή διεκπεραίωση των χορηγικών πακέτων και την καλύτερη δυνατή προβολή αυτών, μέσω του event. Έχω άριστη επικοινωνία και συνεργασία με όλους και τους ευχαριστώ γι' αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω, και μέσω του βήματος που μου δίνετε, όλους τους χορηγούς μας (Novibet, Jack&Jones, Sagiakos Stores, Turbo, Skoda, Sparta Beer, Red Bull, Delta, We Fit, Bioiatriki, Trigilidas Travel) και ελπίζω του χρόνου τα δεδομένα να είναι ακόμα καλύτερα».

Το «μυστικό» του Oceanman και αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι πως πρόκειται για μία διοργάνωση σχεδιασμένη από τους κολυμβητές για τους... κολυμβητές! Αυτό υποστηρίζει ο Αρμάνδος Λινάρδος και διαβεβαιώνει πως «στον αγώνα μπορεί να συμμετέχει κάθε ένας, είτε ερασιτέχνης, είτε επαγγελματίας! Είναι εντυπωσιακό για τους "πρωτοεμφανιζόμενους¨" στην ανοικτή θάλασσα να τους δίνεται η δυνατότητα να κολυμπήσουν δίπλα σε ονόματα, όπως ο Δημήτρης Μάρκος που θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!».

Η Γαρυφαλλιά Ζεϊμπέογλου μπορεί να βρίσκεται στο τμήμα του marketing αυτή τη στιγμή, αλλά υπήρξε αθλήτρια κολύμβησης από πολύ μικρή ηλικία κι η αγάπη της για το νερό είναι μεγάλη. Συνεπώς, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, για ένα τέτοιο event! «Το νερό είναι η ζωή μου! Ποτέ δεν έχει φύγει από την καθημερινότητα μου! Σίγουρα είναι ένα "στοίχημα" να φέρω το καλύτερο αποτέλεσμα από την μεριά του marketing, πλέον, και πάντα προσπαθώ στο τέλος κάθε project όλοι να είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και την επόμενη φορά να ξεκινήσουμε από εκεί σαν βάση», αναφέρει σχετικά.

Όσο για το «αστέρι» της ελληνικής κολύμβησης, τον Δημήτρη Μάρκο, που πριν από λίγο καιρό πανηγύρισε την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ίδια επισημαίνει: «Ο Δημήτρης πέτυχε ένα τεράστιο κατόρθωμα φέτος και είμαστε πολύ ευτυχείς που είναι μέλος της ομάδας μας ως ambassador! Είμαι σίγουρη ότι η πορεία του προβλέπεται λαμπρή! Για μένα, όλοι οι κολυμβητές που θα βρεθούν στο Oceanman Novibet Greece είναι καταξιωμένοι, από την στιγμή που μπαίνουν στην διαδικασία να δοκιμάσουν τα όρια τους και να τολμήσουν να κολυμπήσουν. Θέλει αρκετό σθένος, πιστέψτε με!».

Όσο για την εξέλιξη του θεσμού αυτού; Αλματώδης, σύμφωνα με τον Αρμάνδο Λινάρδο. «Το Oceanman ξεκίνησε σαν την μοναδική σειρά κολύμβησης ανοικτής θάλασσας και ένα ανεξάρτητο πρωτάθλημα για ερασιτέχνες και επαγγελματίες το 2015 να πραγματοποιείται σε 4 χώρες. Σήμερα, η σειρά των αγώνων αριθμεί 24 διαφορετικούς προορισμούς από την Αυστραλία μέχρι το Μεξικό! Η ανάπτυξη του είναι εντυπωσιακή, καθώς κάθε χρόνο προστίθενται και άλλες χώρες, με κριτήρια την αποκάλυψη κρυφών κολυμβητικών παραδείσων, όπως το Λιμένι».

Σχετικά με τη φετινή διοργάνωση, η Γαρυφαλλιά Ζεϊμπέογλου δηλώνει με αισιοδοξία: «Να περιμένετε ένα θεαματικό κολυμβητικό δρώμενο, με όμορφες εικόνες και ενίσχυση της αισιοδοξίας όλων, μια νέα αρχή μετά από ένα πολύ δύσκολο έτος που περάσαμε. Οι φωτογραφίες μετά τα το τέλος του αγώνα σίγουρα θα δικαιώσουν ακόμα και αυτούς που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν την φετινή χρονιά!».

Ο Αρμάνδος Λινάρδος αποκαλύπτει κιόλας «είναι μεγάλη η τιμή που φέτος ο διεθνής αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας Oceanman Novibet Greece αφιερώνεται στην ευαισθητοποίηση και αποδοχή του αυτισμού. Το μότο μας φέτος είναι "κολυμπάμε για τον αυτισμό - swim for autism"», ενώ η συνεργάτιδά του υπογραμμίζει για τον στόχο της επόμενης ημέρας: «Αρχικά, ο πρώτος στόχος είναι να κυλήσει ομαλά ο φετινός αγώνας και να υπάρχει θετικό feedback από συμμετέχοντες, χορηγούς και απλούς πολίτες που τύχει να το παρακολουθήσουν. Επόμενο βήμα, να δημιουργήσουμε μια σταθερή βάση για το Oceanman στην Ελλάδα, όπου όλοι θα θέλουν να λάβουν μέρος και να αναγνωρίσουν την μεγάλη σημασία αυτού σε τομείς από κοινωνικούς μέχρι αγωνιστικούς. Είναι μια εμπειρία που όλοι πρέπει να έχουν στο "βιογραφικό" τους!».

  • Αρμάνδος Λινάρδος

ArmandosLinardos

Ο Αρμάνδος Λινάρδος είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας με ειδικότητα στην κολύμβηση και Sport Management, ενώ είναι και πρώην πρωταθλητής κολύμβησης. Πλέον, είναι προπονητής στον Ναυτικό Όμιλο Kαλαμακιού και Event Manager στο Oceanman Greece & Cyprus. Στην παγκόσμια διοργάνωση Oceanman επίσης είναι Regional Europe Race Director και συντονιστής του προγράμματος Oceanman coach certification.

  • Γαρυφαλλιά Ζεϊμπέογλου

GarifalliaZeimpeoglou

Η Γαρυφαλλιά Ζεϊμπέογλου είναι η υπεύθυνη Μάρκετινγκ του Oceanman 2021. Από τον Ιανουάριο έχει αναλάβει την ανεύρεση, την επικοινωνία, την οργάνωση, και το activation των χορηγών. Από τα 10 της ασχολήθηκε με την κολύμβηση και μετέπειτα με τον πρωταθλητισμό, με αρκετές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει εργαστεί στην Αμερική τα τελευταία 4 καλοκαίρια ως Sports Director σε ένα sports camp Στην Φιλαδέλφεια. Έχει τελειώσει την Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Sports Marketing & Management από το "Johan Cruyff Institute" και κατέχει και Mini MBA Business Administration & Operations. Πέρυσι, ανέλαβε το Τμήμα Marketing της ΚΑΕ Περιστερίου και φέτος έχει αναλάβει και το εμπορικό κομμάτι της ομάδας.

Oceanman Greece on social media:
Facebook:
https://www.facebook.com/OceanmanGreece/
Instagram: https://www.instagram.com/oceanman_greece/

Ραντεβού στο Λιμένι στις 26 και 27 Ιουνίου 2021.
Να είστε όλοι εκεί!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα