Τσιρίκος: Η μοναδική ελληνική παρουσία στις καταδύσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα

Δημήτρης Ντζάνης
Οι Θάνος Τσιρίκος και Πέτρος Φυρίγος

bet365

Ο Θάνος Τσιρίκος θα είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στα αγωνίσματα των καταδύσεων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα.

Ο Θάνος Τσιρίκος θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος για την Ελλάδα στις καταδύσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, που ξεκινά την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.

Ο αθλητής, συνοδευόμενος από τον ομοσπονδιακό προπονητή Πέτρο Φυρίγο, θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα του Κατάρ την Κυριακή (28/1, 13:20).

Θα αγωνιστεί στο αγώνισμα των 10μ. όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Τσιρίκος θα πάρει μέρος για 4η φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (2019, 2022, 2023), με καλύτερη εμφάνιση πριν από επτά μήνες στη Φουκουόκα στη Φουκουόκα, όπου μαζί με τον Νίκο Μόλβαλη ήταν 13οι στα 10μ. συγχρονισμένων καταδύσεων.

Ο προκριματικός των 10μ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και την επόμενη ημέρα θα γίνει ο τελικός.


Η Ελλάδα έχει μετάσχει συνολικά σε 12 διοργανώσεις παγκοσμίων πρωταθλημάτων, στο άθλημα των καταδύσεων με 21 συνολικά αθλητές και αθλήτριες. Οι Θωμάς Μπίμης, Γιάννης Γαβριηλίδης, Αλέξανδρος Μάνος και Στέφανος Παπαρούνας έχουν τις περισσότερες συμμετοχές, από τέσσερις. Καλύτερη θέση για την Ελλάδα είναι η 8η των Γαβριηλιδη και Τράκα στα σταθερά συγχρονισμένων, το 2005 στο Μόντρεαλ.


@Photo credits: ΚΟΕ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα