Η αποστολή της εθνικής ομάδας καράτε για το Προολυμπιακό τουρνουά

Η αποστολή της εθνικής ομάδας καράτε για το Προολυμπιακό τουρνουά

bet365

Με οκτώ αθλητές και αθλήτριες θα ταξιδέψει η εθνική ομάδα του καράτε στο Παρίσι προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο αγώνας της… ζωής τους θα είναι το προολυμπιακό τουρνουά του καράτε στο Παρίσι (11-13 Ιουνίου) για τους 8 καρατέκα που θα ταξιδέψουν στην Γαλλία.

Το άθλημα εντάχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιου, όμως μετά θα βγει από την λίστα το 2024, πράγμα που σημαίνει πως αυτή θα είναι πιθανότατα και η μοναδική τους ευκαιρία να συμμετάσχουν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Η ομοσπονδία του καράτε ανακοίνωσε την αποστολή που θα πάει να διεκδικήσει την πρόκριση και αποτελείται από τα 5 ελληνικά μετάλλια στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τρεις ακόμη αθλητές.

Θα αγωνιστούν αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις ολυμπιακές κατηγορίες, κάτα και κούμιτε, και θα έχουν την υποστήριξη τεσσάρων προπονητών και ενός φυσιοθεραπευτή.

Οι τρεις πρώτοι από κάθε κατηγορία εξασφαλίζουν τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ήδη οι κορυφαίοι κάθε κατηγορίας έχουν πάρει το «εισιτήριο» μέσω του ranking, ενώ υπάρχει ο περιορισμός της μίας συμμετοχής ανά χώρα. Η αποστολή θα αναχωρήσει τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/6) και θα επιστρέψει την Τρίτη (15/6).

Στην διοργάνωση θα αγωνιστούν οι εξής:

-67κ. ανδρών: Στέφανος Ξένος

-75κ. ανδρών: Διονύσης Ξένος

+75κ. ανδρών: Γιώργος Τζάνος

Κάτα ανδρών: Παναγιώτης Καψάλης

-55κ. γυναικών: Μαρία Στόλη

-61κ. γυναικών: Βίκυ Πανετσίδου

+61κ. γυναικών: Έλενα Χατζηλιάδου

Κάτα γυναικών: Τζωρτζίνα Ξένου

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα