Περιφερειακό πρωτάθλημα Ολυμπιακών κατηγοριών στο Πόρτο Ράφτη

Newsroom
Περιφερειακό πρωτάθλημα Ολυμπιακών κατηγοριών στο Πόρτο Ράφτη

bet365

Περιφερειακό Πρωτάθλημα των ολυμπιακών κατηγοριών ILCA6 και ILCA7 με διοργανωτή τον ΙΟ Πόρτο Ράφτη.

Το Δελτίο Τύπου της ΕΙΟ για τον αγώνα:

«Ένας νέος σημαντικός θεσμός για την ελληνική ιστιοπλοΐα διεξάγεται αυτές τις ημέρες με διοργανωτή τον Ι.Ο. Πόρτο Ράφτη. Πρόκειται για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα των ολυμπιακών κατηγοριών ILCA6 και ILCA7 με τη συμμετοχή ιστιοπλόων από όλη τη χώρα εκτός την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο αγώνας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στο νέο σχεδιασμό της Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη των Ολυμπιακών κλάσεων στις Περιφέρειες, εκτός της Περιφέρειας Αθηνών και των ομίλων της Θεσσαλονίκης, αφού μέχρι σήμερα οι περισσότεροι όμιλοι της επαρχίας με πολύ κόπο και αγώνα στηρίζουν τις κατηγορίες ανάπτυξης optimist και laser 4.7.

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να προσελκύσει περισσότερους αθλητές και αθλήτριες στις Ολυμπιακές κλάσεις και να αναδείξει ταλέντα στο πλαίσιο ενός γενικού σχεδίου περιφερειακής ενίσχυσης που περιλαμβάνει παρεμβάσεις με υλικοτεχνική υποστήριξη υπέρ των ομίλων και των αθλητών/αθλητριών που διακρίθηκαν στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και συμμετείχαν σε προπονήσεις και camp των Εθνικών ομάδων.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον Γιάννη Μπέη που «έφυγε» αυτήν τη χρονιά από κοντά μας. Η παρουσία του Γιάννη στην ιστιοπλοΐα και στην ανάπτυξη της περιφέρειας του Ευβοϊκού ήταν περισσότερο από σημαντική. Δημιούργησε μαζί με άλλους άξιους ανθρώπους τον Ι.Ο. Πόρτο Ράφτη, έναν περιφερειακό όμιλο που τον αγάπησε με πάθος και τον έκανε να πρωταγωνιστεί, με τις σωστές επιλογές και τη δουλειά του, μεταξύ παραδοσιακά μεγάλων ομίλων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Με τη σεμνή και θετική παρουσία του στο Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. από διάφορες θέσεις δούλεψε με το ίδιο πάθος και για την ανάπτυξη των ολυμπιακών κατηγοριών στις υπόλοιπες περιφέρειες.

Παράλληλα με αυτό το πρωτάθλημα γίνονται άλλοι δύο αγώνες. Ο Ν.Ο. Λευκάδας διοργανώνει το Περιφερειακό πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων για τις κατηγορίες Οπτιμιστ και ILCA4, ενώ ο Ν.Α.Ο Βούλας φιλοξενεί την 1η φάση του Περιφερειακού πρωταθλήματος Αθηνών για τα ILCA 4».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: ΕΙΟ

Τελευταία Νέα