SOS για τα πανιά και στην Κρήτη: Ελλειψη προπονητών και προβλήματα στις εγκαταστάσεις

Newsroom
SOS για τα πανιά και στην Κρήτη: Ελλειψη προπονητών και προβλήματα στις εγκαταστάσεις

bet365

Ανησυχία στην κωπηλασία από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα στην Περιφέρεια.

Περιοδεία σε οκτώ ναυτικούς ομίλους της Κρήτης έκανε την περασμένη εβδομάδα η πρόεδρος της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας Νίκης Αναστασίου.

Η πρόεδρος της ΕΙΟ τον Ι.Ο. Αγίου Νικολάου, τον Ν.Ο. Σητείας, τον Ν.Ο. Μαλίων, τον Ν.Ο. Τυμπακίου, τον Ι.Ο. Ηρακλείου, τον Ο. Ιστιοσανίδων Ηρακλείου, τον Ι.Ο. Ρεθύμνου και τον Ι.Ο Χανίων όπου συζήτησε με τα τοπικά σωματεία.

Η συζήτηση με τις διοικήσεις των σωματείων ήταν εφ’ όλης της ύλης και επικεντρώθηκαν σε δύο σοβαρά θέματα που τους απασχολούν.

Το πρώτο έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις τους. Με εξαίρεση τον Ι. Ο. Χανίων που πληρώνει ενοίκιο στο ΤΑΙΠΕΔ, οι υπόλοιποι όμιλοι είναι στον αέρα, διότι δεν υπάρχει κάποια νομοθετική ρύθμιση η, έστω ένα παραχωρητήριο που να τους καλύπτει και να αισθάνονται ασφάλεια.

Το δεύτερο είναι η έλλειψη προπονητών. Οι υπεύθυνοι των ομίλων αδυνατούν η, δυσκολεύονται αφάνταστα να βρουν επαγγελματίες προπονητές, με φυσικό επακόλουθο να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα με την ομαλή λειτουργία τους.

Παρ’ όλα αυτά οι διοικήσεις και τα μέλη των ομίλων της Κρήτης δεν το έβαλαν κάτω μετά το κλείσιμο του αθλητισμού λόγω της πανδημίας κι έχουν ξεκινήσει από την αρχή.
Παρόμοια προβλήματα προκύπτουν και σε άλλες περιοχές όπως ο Βόλος, που επισκέφτηκε πρόσφατα η πρόεδρος της ομοσπονδίας.

 

Τελευταία Νέα