Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης: «Με self test να διεξάγονται αγώνες σε νησιά που δεν υπάρχουν rapid test»

Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης: «Με self test να διεξάγονται αγώνες σε νησιά που δεν υπάρχουν rapid test»

bet365

Με επιστολή της στην Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ η Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ζητά την εφαρμογή των self test σε νησιά όπου διεξάγονται αγώνες.

Μετά την ανακοίνωση ότι οι δημόσιες δομές δεν θα κάνουν rapid test, οι διαγωνιζόμενοι σε αγώνες ιστιοπλοϊας, είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια, τα οποία, όμως, σε κάποιες περιοχές της χώρας δεν υπάρχουν.

Γι’ αυτό και η Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της ΕΙΟ ζητά από την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ, στους αγώνες που δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουν rapid test οι ιστιοπλόοι να χρησιμοποιούν το self test.

Η επιστολή της επιτροπής

«Σε προηγούμενη μας επιστολή είχαμε επισημάνει ότι υπάρχει δυσκολία εκτέλεσης rapid σε περιοχές εκτός του κέντρου (π.χ. νησιά) και είχαμε ζητήσει να μπορούμε να κάνουμε self test τουλάχιστον εκεί που δεν υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα του rapid. Μάλιστα προκειμένου να αποφύγουμε πιθανά κρούσματα fake self είχαμε προτείνει να γίνουν παρουσία του υγειονομικού υπευθύνου του αγώνα.

Πριν «ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις» επιβεβαιωθήκαμε αφού ανακοινώθηκε ότι οι δημόσιες δομές πλέον δεν θα κάνουν rapid test, αλλά αυτό θα μπορεί να γίνεται σε ιδιωτικά εργαστήρια, με αποτέλεσμα σε μέρη όπως τα νησιά που δεν υπάρχουν εργαστήρια να μην μπορούν να γίνουν rapid παρά μόνο self τεστ. Συνεπώς οι προγραμματισμένοι για το τριήμερο ιστιοπλοϊκοί αγώνες σε νησιά βάσει του πρωτοκόλλου θα πρέπει να ακυρωθούν λόγω αδυναμίας πραγματοποίησης rapid.

Προφανώς η Σκόπελος, η Αλόννησος, τα Ψαρά και τα άλλα νησιά του Αιγαίου που δεν διαθέτουν ιδιωτικά εργαστήρια θα πρέπει να εξαιρεθούν. Είναι κρίμα διότι δεν μας δόθηκε ούτε καν ο χρόνος εξεύρεσης εναλλακτικής λύσης μια και αυτό το θέμα προέκυψε αιφνιδίως, είναι κρίμα διότι προσπαθούμε να κάνουμε ιστιοπλοΐα σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα που έχουμε εναλλακτικές και είναι κρίμα όταν για να μεταβεί κάποιος στα νησιά με ακτοπλοϊκή συγκοινωνία χρειάζεται self, αλλά για έναν οργανωμένο αγώνα που τηρεί όλες τις προδιαγραφές χρειάζεται rapid το οποίο δεν μπορεί να κάνει. Είναι θερμή παράκληση εγκαίρως να δοθεί η δυνατότητα έστω σε κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις να χρησιμοποιούμε self test εκεί που οι αντικειμενικές συνθήκες του rapid δεν το έχουν διαθέσιμο»

 

Τελευταία Νέα