MotoGP: «Όλοι περιμένουμε το Μάρκεθ»

Νίκος Γιαννούλας
MotoGP: «Όλοι περιμένουμε το Μάρκεθ»
O Καλ Κράτσλοου δήλωσε ότι ο πρώην συναθλητής του στη Honda, ο Μάρκ Μάρκεθ, αναμένεται από όλους να επιστρέψει σύντομα στις πίστες.

Παρότι έχει σαρώσει τα πρωταθλήματα στο MotoGP με 6 τίτλους και τέσσερις εξ’ αυτών συνεχόμενους, όλοι οι αναβάτες θέλουν τον Ισπανό σύντομα πίσω στη δράση.

Ο Μάρκεθ έχει να αγωνιστεί από το περσινό Grand Prix της Ανδαλουσίας τον περασμένο Ιούλιο, όταν έσπασε το δεξί του χέρι στον εναρκτήριο αγώνα στη Χερέθ. Από τότε και παρά τις αρχικές δηλώσεις του ίδιου για άμεση επιστροφή εντός το πολύ τεσσάρων εβδομάδων, έχει υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις και μόλις την περασμένη εβδομάδα η αποκατάστασή του επέτρεψε τη δοκιμή με κανονική μοτοσικλέτα σε πίστα.

Αν και δεν έχει δοθεί ακόμη ημερομηνία για την επιστροφή του στο MotoGP, ο Μάρκεθ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να συμμετέχει στον πρώτο αγώνα στο Κατάρ, την επόμενη Κυριακή, καθώς εμφανίζεται στην προσωρινή λίστα συμμετοχών.

Λείπει από το MotoGP

Ο Κράτσλοου, ο οποίος αγωνίστηκε για τη Honda από το 2015 έως το 2020, δεν έχει καμία αμφιβολία για το ότι ο Μάρκεθ θα είναι και πάλι πολύ γρήγορος όταν επιστρέψει, παρά τη διακοπή οκτώ μηνών χωρίς να οδηγήσει ούτε μέτρο οποιαδήποτε μοτοσικλέτα.

«Ο Μαρκ είναι ο… Μαρκ», δήλωσε ο αναβάτης δοκιμών της Yamaha. «Όταν επιστρέψει, δεν πρόκειται ποτέ να είναι αργός. Αυτό είναι σίγουρο. Και ανυπομονούμε όλοι. Όλοι τον περιμένουν να οδηγήσει το συντομότερο δυνατόν, αλλά νομίζω ότι αυτός ξέρει και δεν πρέπει να βιαστεί. Αλλά δεν πρόκειται να είναι αργός αναβάτης ή κάτι τέτοιο. Σίγουρα θα του πάρει χρόνο για να επανέλθει, να βρει το ρυθμό του.

Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πραγματικά με τον Μαρκ. Ακόμα και μετά από μια τόσο μακρά απουσία, θα μπορούσε να είναι ο γρηγορότερος μετά από τρεις γύρους. Ποτέ δεν ξέρεις, δεν έχουμε ιδέα. Όλοι οι αναβάτες θέλουν να επιστρέψει γιατί αποτελεί έμπνευση και ελπίζω να το κάνει σύντομα», κατέληξε ο πρώην συναθλητής του Ισπανού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!