Ρόσι: «Δεν μπορούσα να πω απλά ‘’Τσιάο’’ και να αποχωρήσω»

Gazzetta team
Ρόσι: «Δεν μπορούσα να πω απλά ‘’Τσιάο’’ και να αποχωρήσω»
Ο Βαλεντίνο Ρόσι δήλωσε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μη συνεχίσει τον αγώνα μετά το τρομερό ατύχημα στην Αυστρία, αν και λίγο έλειψε να πέσει και ο ίδιος θύμα και να κινδυνεύσει σοβαρά η ζωή του.

Το τρομερό ατύχημα στο Γκραν Πρι Αυστρίας του MotoGP θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες για τη ζωή αρκετών αναβατών. Πολύ τυχεροί αποδείχθηκαν κυρίως ο Μάβερικ Βινιάλες και ο Βαλεντίνο Ρόσι καθώς δεν τους πέτυχαν σαν από θαύμα τα ιπτάμενα κομμάτια των διαλυμένων μοτοσικλετών του Μορμπιντέλι και του Ζαρκό. Ο αγώνας διακόπηκε αμέσως, ωστόσο συνεχίστηκε κανονικά λίγο αργότερα. Τι σκέφτηκαν όμως εκείνη την ώρα οι αναβάτες που έζησαν αυτές τις συγκλονιστικές στιγμές;

Συγκλονισμένη η φίλη του Ρόσι

ΙΟ Βαλεντίνο Ρόσι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξομολόγηση του Ρόσι που ανέφερε τα εξής: «Ήταν πραγματικά μία πολύ δύσκολη στιγμή η εκκίνηση του δεύτερου αγώνα. Ήταν δύσκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένος. Νομίζω, ότι δεν είχα άλλη επιλογή. Δεν μπορούσα να πω απλά ‘’Τσιάο! Τσιάο!’’ και να αποχωρήσω. Επρεπε να οδηγήσω. Προσπαθείς να μην το σκέφτεσαι, όμως είναι πραγματικά δύσκολο». Ο Ιταλός αποκάλυψε επίσης ότι επικοινώνησε μετά τον αγώνα τηλεφωνικά με τους δικούς του και συμπλήρωσε ότι «μίλησα με τη φίλη μου. Ηταν συντετριμμένη».

Άλλη πάστα οι αναβάτες του MotoGP

Tην νοοτροπία των οδηγών του MotoGP συμπυκνώνει μέσα σε λίγες λέξεις ο Γιόαν Μιρ της Suzuki με τη δήλωση ότι «αν το σκέφτεσαι πολύ, τότε δεν είσαι γρήγορος», ενώ ο Τζακ Μίλερ υποστήριξε τα εξής: «Αν σκέφτεσαι ορθολογικά, δεν ανεβαίνεις σε μία μοτοσικλέτα του MotoGP για να οδηγήσεις με 350 χλμ./ώρα και να δώσεις μάχες με αγκωνιές με τους άλλους οδηγούς. Είμαστε λίγο ιδιαίτεροι, όσον μας αφορά. Ενιωθα αρκετά άσχημα, όμως όταν οδήγησαν πάλι οι άλλοι αναβάτες, ήθελα να ανέβω ξανά το γρηγορότερο δυνατόν στη μοτοσικλέτα. Οι άλλοι οδηγοί είναι εξίσου τρελοί, όπως και εγώ ο ίδιος».

Σκηνή από το τρομερό ατύχημα στην Αυστρία.

Ο Μάβερικ Βινιάλες απλά διέγραψε το περιστατικό από τη μνήμη του κατά την επανεκκίνηση του αγώνα και ανέφερε ότι «δεν το σκεφτόμουν καθόλου στη νέα εκκίνηση. Ήθελα μόνον να περάσω μπροστά και να πιέσω. Δεν επιτρέπεται να το σκέφτεσαι, γιατί αλλιώς δεν είσαι γρήγορος».

Eκτός ανθρώπινων ορίων

O νικητής της Αυστρίας, Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση επέλεξε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Ο αναβάτης της Ducati και νικητής του επεισοδιακού αγώνα περιέγραψε την επανεκκίνηση από τη δική του σκοπιά ως εξής: «Είμαστε άνθρωποι, όμως σε αυτή την κατάσταση δεν επιτρέπεται να δράσεις ανθρώπινα. Αν δεν πάρεις παράλογες αποφάσεις, δεν μπορείς να φτάσεις το σώμα σου στο όριο. Πρέπει να επικεντρωθείς σε αυτό που πρέπει να κάνεις. Αν δεν το μπορείς αυτό, τότε δεν θα έπρεπε να είσαι οδηγός. Γνωρίζουμε ότι αυτό αποτελεί μέρος του αθλήματός μας. Είναι το κακό κομμάτι του αθλήματός μας. Μπορεί να συμβεί».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!