Ρόσι: «Ο Αγιος των μοτοσικλετιστών ήταν μαζί μας»!

Gazzetta team
Ρόσι: «Ο Αγιος των μοτοσικλετιστών ήταν μαζί μας»!
Ειλικρινής και καυστικός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Βαλεντίνο Ρόσι στη συνέντευξη Τύπου μετά το φοβερό ατύχημα που συνέβη σήμερα στο αυστραικό MotoGP και το οποίο ευτυχώς δεν στοίχησε τη ζωή σε κανέναν.

Ο Ρόσι είπε χαρακτηριστικά για το ατύχημα με τη σύγκρουση των Ζαρκό και Μορμπιντέλι: «Είδα μια σκιά να έρχεται και νόμιζα ότι ήταν το ελικόπτερο που πετούσε πάνω μας. Ένιωσα πραγματικό φόβο. Ο Αγιος των μοτοσυκλετιστών μας έσωσε σήμερα. Ήταν η πιο ριψοκίνδυνη στιγμή της καριέρας μου! Νιώθω πολύ άσχημα. Έχω φοβηθεί πολύ. Ήταν πολύ επικίνδυνο. Κανένας από τους τέσσερις οδηγούς δεν έχει υποστεί τραυματισμούς. Ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει τα πράγματα να αλλάξουν στο μέλλον. Για μένα, αυτοί οι ελιγμοί είναι επικίνδυνοι» είπε ο Ρόσι.

Eν συνεχεία ο Ρόσι αναφέρθηκε, με αφορμή το ατύχημα, στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, χτυπώντας «καμπανάκι» προς όλους: “Τώρα όλοι οδηγούν πολύ επιθετικά στο MotoGP και είναι κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ρισκάρετε πολύ! Για μένα είναι σημαντικό να σεβαστώ τους αναβάτες που βρίσκονται στην πίστα μαζί μου και να μην ξεχνάμε ότι αυτό το άθλημα είναι πολύ επικίνδυνο. Ειδικά σε ένα κομμάτι σαν αυτό, με μεγάλες ευθείες. Ο κίνδυνος ήταν πολύ υψηλός σ' αυτό που έκανε ο Zarco. Eθεσε σε κίνδυνο πολλούς”.

Αναφερόμενος στους πρωταγωνιστές του συμβάντος, τόνισε: «Μίλησα με τον Ζαρκό πρόσωπο με πρόσωπο, του το εξήγησα και μου είπε ότι δεν το έκανε σκόπιμα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, το να είσαι επιθετικός στην οδήγηση είναι ένα πράγμα, αλλά το φρενάρισμα στο πρόσωπο ενός οδηγού με 300 km / h είναι πιθανή καταστροφή!” Ο Ζαρκό είναι τρελός. Την περασμένη εβδομάδα έκανε το ίδιο. Θα μπορούσαμε να έχουμε πολλές ζημιές”.

Ο ίδιος ο Μορμπιντέλι, ο οποίος παρά το ατύχημα δεν τραυματίστηκε, χαρακτήρισε τον Ζαρκό “σχεδόν δολοφόνο”!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!