Σε αγώνα θρίλερ με κόκκινη σημαία ο Ντοβιτσιόζο πήρε τρομερή νίκη στην Αυστρία!

Γιώργος Βαρίνος
Σε αγώνα θρίλερ με κόκκινη σημαία ο Ντοβιτσιόζο πήρε τρομερή νίκη στην Αυστρία!
Αγώνας θρίλερ! Ο Ντοβιτσιόζο χαστουκίζει την Ducati και παίρνει μια τρομερή νίκη στην Αυστρία, αμέσως μόλις αποφάσισε να φύγει. Στη 2η θέση στον τελευταίο γύρο ο Μιρ και στην 3η ο Μίλερ που έχασε την 2η θέση δύο στροφές πριν το τέλος. Ζαρκό και Μορμπιντέλι έπεσαν σε ένα τρομαχτικό ατύχημα και είχαμε κόκκινη σημαία και δόθηκε επανεκκίνηση.

Μια μέρα μετά την παραίτηση που έδωσε στην Ducati για το 2021, ο Αντρέα Ντοβιτιόζο κέρδισε ένα δραματικό Αυστριακό Γκραν Πρι, το οποίο διακόπηκε με κόκκινη σημαία, εξ αιτίας ενός τρομερού ατυχήματος μεταξύ του Φράνκο Μορμπιντέλι και του Ζουάν Ζαρκό.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι έπεσε πίσω από την Ducati του Ζουάν Ζαρκό πριν την στροφή 2 στον 9ο γύρο με την μοτοσυκλέτα του Ζαρκό να γίνεται κομμάτια και να περνά ξυστά από τον Βαλεντίνο Ρόσι που απλώς στάθηκε πολύ τυχερός.

Σε αυτό το σημείο ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία και ο Μορμπιντέλι έφυγε από το σημείο του ατυχήματος με φορείο. Ο Ζαρκό ήταν ΟΚ.
Με τον Πολ Εσπαργκαρό να βρίσκεται πρώτος, ο αγώνας επανεκκίνησε με 2η εκκίνηση.

Πολ Εσπαγκαρό , Τζακ Μίλερ και Αντρέα Ντοβιτσιόζο πάλεψαν για την πρώτη θέση με τον Ντοβιτσιόζο να περνά τελικά πρώτος και τον Μίλερ να ακολουθεί. Ο Ρινς έκανε την επίθεσή του στον Πολ Εσπαργκαρό που ενώ ήταν πολύ γρήγορος έκανε συνεχώς μικρά λάθη και έχανε θέσεις. Τελικά είχε και μια πτώση όταν άνοιξε την γραμμή του και στην επιστροφή στην πίστα τον χτύπησε η άλλη ΚΤΜ του Ολιβέιρα, ολοκληρώνοντας άλλον έναν αγώνα με πτώση και μεγάλη απογοήτευση.

Τώρα μπροστά ήταν ο Ντοβιτσιόζο με τον Μίλερ και τον Ρινς που έδειχνε πολύ δυνατός. Ο Ρινς έπιασε τον Μίλερ, τον πίεσε και τελικά πέρασε. Αν και η διαφορά με τον Ντοβιτσιόζο ήταν 2 δευτερόλεπτα, ο Ρινς σε μερικούς γύρους έπιασε και τον Ντόβι. Με τον ίδιο τρόπο που πέρασε την Ducati του Μίλερ, βάλθηκε να περάσει και τον Ντόβιτσιόζο. Έτσι δοκίμασε... τον πέρασε... και έπεσε ενώ βρισκόταν πρώτος.

Νέα τριπλέτα για οτυς τελευταίους γύρους, Ο Ντοβιτσιόζο οδηγούσε τον αγωνα με τον Μίλερ και τον Μιρ να είναι πίσω του, έχοντας κάνει μεγάλη διαφορά. Ο Μιρ πίεζε τον Μίλερ και στην τελευταία στροφή κατάφερε να τον περάσει για τερματίσει τελικά 2ος!

Ο Ντοβιτσιόζο τελικά πήρε μια ακόμα νίκη στην Αυστρία, την 50η νίκη της μάρκας στο MotoGP και έδειξε σε όλους πως κακώς δεν φρόντισε η Ducati να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του νωρίτερα για το 2021.

Ο Μπράντ Μπίντερ τερμάτισε 4ος και ο Ρόσι που θα του πάρει καιρό να συνέλθει από την τρομερή αυτή φάση που μπορούσε να του έχει στοιχίσει τη ζωή, 5ος. Οι Τακάκι Νακαγκάμι, Ντανίλο Πετρούτσι και Φάμπιο Κουαρταραρό βρέθηκαν στις θέσεις 6,7 και 8 ενώ ο Ίκερ Λεκουόνα τερμάτισε 9ος.

Ο Μάβερικ Βινιάλες που είχε ένα μυστηριώδες ζήτημα με την μοτοσυκλέτα του και τον άφησε τελευταίο στον πρώτο γύρο τελικά επενέκαμψε κει τερμάτισε 10ος.


Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!