Πανευτυχής ο Φερστάπεν με τη νίκη στο Μονακό

Gazzetta team
Πανευτυχής ο Φερστάπεν με τη νίκη στο Μονακό
Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος μετά και την κατάκτηση της παρθενικής του νίκης στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Ο αγώνας του 2021 έμελλε να είναι ιδιαίτερα ανατρεπτικός, καθώς ο poleman, Σαρλ Λεκλέρ, δεν εκκίνησε καν. Το πρόβλημα που αντιμετώπισε στον αναγνωριστικό του γύρο τον έθεσε εκτός μάχης και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Μαξ Φερστάπεν ουσιαστικά να ξεκινήσει εκείνος από την 1η θέση.

Όντας σε θέση ισχύος έκανε άψογη προσπάθεια, είχε την ιδανική στρατηγική και έφτασε στην δεύτερη νίκη του το 2021. Το αποτέλεσμα αυτό είναι το καλύτερο στο GP Μονακό, καθώς δεν είχε ανέβει ξανά στο βάθρο στο συγκεκριμένο αγώνα. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για όσα κατακτήσαμε ως ομάδα. Είμαι πανευτυχής που κέρδισα το GP Μονακό, καθώς είναι μια πολύ δύσκολη πίστα και χρειάζεσαι να είσαι σταθερός όλο τριήμερο. Έπρεπε να επικεντρωθώ στον αγώνα μου και να έχω σταθερό ρυθμό. Το να είσαι συγκεντρωμένος για τόσους γύρους είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Είναι πολύ εύκολο να χαλαρώσεις όντας στη κορυφή και να κάνεις λάθος. Είχαμε πάρα πολύ καλό ρυθμό αγώνα. Κάθε φορά που κάποιος προσπαθούσε να μας πιέσει, είχαμε απάντηση και άνοιγα τη διαφορά».

Στη συνέχεια ο Ολλανδός αναφέρθηκε στη μάχη με την Mercedes, η οποία θα συνεχιστεί στον επόμενο αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν. «Κοιτώντας τον επόμενο αγώνα, πιστεύω πως η Mercedes θα είναι η κορυφαία ομάδα. Είναι ταχύτατοι σε κανονικές πίστες. Ηγούμαστε του Πρωταθλήματος και ελπίζω να είμαστε στη κορυφή μέχρι το τέλος του. Για την ώρα όμως ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους πίσω στο εργοστάσιο και στην ομάδα στην πίστα. Κερδίσαμε το GP Μονακό, ας το απολαύσουμε».

Η νίκη του στο Πριγκιπάτο τον έφερε στη κορυφή της βαθμολογίας με 105 βαθμούς έναντι 101 του Χάμιλτον, έχοντας μια λιγότερη νίκη. Επόμενος αγώνας είναι το GP Αζερμπαϊτζάν το τριήμερο 4-6 Ιουνίου, στο δεύτερο συνεχόμενο σιρκουί πόλης. Ο Φερστάπεν δεν έχει κερδίσει ποτέ στη συγκεκριμένη πίστα ενώ από το 2016, που βρίσκεται στο καλεντάρι, κανένας οδηγός δεν έχει παραπάνω από μία νίκη.

Διαβάστε ακόμα

» Χάμιλτον «Ήμασταν πολύ κακοί στο Μονακό»

» Οι οριστικές ρυθμίσεις για την ισοδυναμία αδειών οδήγησης

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!