Χάμιλτον: «Ήμασταν πολύ κακοί στο Μονακό»

Gazzetta team
Χάμιλτον: «Ήμασταν πολύ κακοί στο Μονακό»
Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος από την έκβαση του GP Μονακό, όπου σημείωσε το χειρότερο αποτέλεσμα στο 2021.

Ο πέμπτος αγώνας της σεζόν για τo Πρωτάθλημα της F1 στο 2021 έμελλε να είναι ιδιαίτερα κακός για την ομάδα της Mercedes. Ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε σε μια φτωχή 7η θέση, ενώ ο Βάλτερι Μπότας εγκατέλειψε στο pit-stop του, με το εμπρός δεξί μπουλόνι αν μην έχει ξεκολλήσει ακόμα από τον τροχό της W12.

Η απουσία των Mercedes από τη μάχη έδωσε την ευκαιρία στον Μαξ Φερστάπεν να πάρει τη νίκη στο GP Μονακό.

Μετά τον αγώνα, ο Χάμιλτον ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος με την έκβαση του Grand Prix, όμως αναγνώρισε πως είμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν: «Συγχαρητήρια στον Μαξ και την ομάδα του, έκαναν καλύτερη δουλειά από εμάς. Στη Mercedes όμως γινόμαστε πιο δυνατοί μέσα από τις ήττες και τα λάθη μας. Στο Μονακό ήμασταν ξεκάθαρα πολύ κακοί συνολικά όσον αφορά την απόδοσή μας. Όμως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν πως μπορούμε να επιστρέψουμε μαχόμενοι. Δεν ρίχνουμε ευθύνες, κερδίζουμε και χάνουμε μαζί. Πρέπει απλά να ηρεμήσουμε. Έχουμε ακόμα 18 αγώνες και η μάχη αυτή έχει πολύ δρόμο ακόμα».

Ο 7 φορές Πρωταθλητής συνέχισε λέγοντας: «Θα δουλέψουμε σκληρά, διότι πρέπει να διασφαλίσουμε πως αυτό δεν θα ξαναγίνει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχουμε αυτήν την απόδοση σε οποιοδήποτε αγώνα με τόση εμπειρία που έχουμε. Θα πάρουμε σωστές αποφάσεις. Είναι πολύ επίπονο να παίρνουμε τέτοια μαθήματα, αλλά το έχουμε ξανακάνει πολλές φορές στο παρελθόν».

Μετά και το GP Μονακό, ο Χάμιλτον υποχώρησε στην 2η θέση στο Πρωτάθλημα οδηγών. Πλέον υπολείπεται 4 βαθμούς από τον Φερστάπεν, ενώ στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών η Red Bull πέρασε επίσης στη κορυφή.

Διαβάστε ακόμα

» Τι συνέβη στη Ferrari του Λεκλέρ;

Image credit: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!