GP Μονακό: Μεγάλος νικητής ο Μαξ Φερστάπεν

Gazzetta team
GP Μονακό: Μεγάλος νικητής ο Μαξ Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull κέρδισε στο Μόντε Κάρλο καθώς ο Λεκλέρ δεν ξεκίνησε τον αγώνα

Ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull ήταν ο θριαμβευτής του GP Μονακό, καθώς ύστερα από έναν αλάνθαστο αγώνα, στον οποίο δεν έχασε την πρωτοπορία ούτε για ένα γύρο, πήρε τη 2η φετινή του νίκη και μαζί με αυτήν πέρασε στην πρώτη θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Κάρλος Σάινθ με τη μοναδική Ferrari που έτρεξε στον αγώνα πήρε μια σπουδαία 2η θέση ενώ στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε ο Λάντο Νόρις με τη McLaren.

Οι αγώνες της F1 στο Μονακό πάντα ενσωματώνουν το δραματικό στοιχείο και ο φετινός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Λίγο πριν από την εκκίνηση του αγώνα, ο Σαρλ Λεκλέρ βγήκε από τα πιτ της Ferrari για να πάρει τη θέση του στην εκκίνηση. Σε εκείνο το σημείο διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με το μονοθέσιο και επέστεψε στο γκαράζ της Scuderia, για να μην ξαναβγεί. Οι μηχανικοί διαπίστωσαν πρόβλημα στο αριστερό ημιαξόνιο, που δεν μπορούσε να επισκευαστεί εγκαίρως και έτσι η πρώτη θέση στην εκκίνηση έμεινε κενή.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων οι πρωτοπόροι ξεκίνησαν καλά και διατήρησαν τις θέσεις τους ενώ όλοι οι οδηγοί κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο χωρίς επαφές είτε μεταξύ τους είτε με τις μπαριέρες. Έτσι ο αγώνας κύλησε σχετικά φυσιολογικά μέχρι να ξεκινήσουν τα pit stop, όταν και το δράμα συνεχίστηκε. Όταν ο Μπότας μπήκε για αλλαγή ελαστικών το μπουλόνι στον μπροστά δεξιά τροχό κόλλησε και ο τροχός δεν βγήκε ποτέ, με αποτέλεσμα ο Φινλανδός να εγκαταλείψει.

Ο μεγάλος κερδισμένος από τα pit stop ήταν ο Πέρεζ, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή στρατηγική της Red Bull ανέβηκε στην 3η θέση, πίσω από τον πρωτοπόρο Φερστάπεν και τους Σάινθ και Νόρις που είχαν προβιβαστεί στις θέσεις του βάθρου μετά την εγκατάλειψη του Μπότας.

Λίγους γύρους πριν από το τέλος ο Σέρτζιο Πέρεζ είχε πολύ καλό ρυθμό και έφτασε πίσω από τον Λάντο Νόρις. Ο Μεξικανός της Red Bull ήταν εμφανώς ταχύτερος από τον Βρετανό της McLaren, αλλά δεν μπορούσε να περάσει. Σε εκείνο το σημείο υπήρχαν κι άλλες μάχες στην πίστα, αλλά καθώς βρισκόμαστε στο Μονακό δεν υπήρχαν προσπεράσεις.

Έτσι, ύστερα από 78 γύρους στην πρωτοπορία, ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε τη 2η φετινή του νίκη, που τον έφερε -για πρώτη φορά στην καριέρα του- στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, 4 βαθμούς μπροστά από τον Χάμιλτον. Στο βάθρο ανέβηκαν οι Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari και ο Λάντο Νόρις με τη McLaren. Ακολούθησαν οι Πέρεζ, Φέτελ, Γκασλί, Χάμιλτον, που πήρε και τον 1 έξτρα βαθμό για τον ταχύτερο γύρο, Στρολ, Οκόν και Τζιοβινάτσι.

Επόμενος αγώνας στο Αζερμπαϊτζάν σε δύο εβδομάδες

Αποτελέσματα GP Μονακό

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Οδηγών

ΘΟΔΗΓΟΣΟΜΑΔΑΒΑΘΜΟΙ
1Max VerstappenRED BULL RACING HONDA105
2Lewis HamiltonMERCEDES101
3Lando NorrisMCLAREN MERCEDES56
4Valtteri BottasMERCEDES47
5Sergio PerezRED BULL RACING HONDA44
6Charles LeclercFERRARI40
7Carlos SainzFERRARI38
8Daniel RicciardoMCLAREN MERCEDES24
9Pierre GaslyALPHATAURI HONDA16
10Esteban OconALPINE RENAULT12
11Sebastian VettelASTON MARTIN MERCEDES10
12Lance StrollASTON MARTIN MERCEDES9
13Fernando AlonsoALPINE RENAULT5
14Yuki TsunodaALPHATAURI HONDA2
15Antonio GiovinazziALFA ROMEO RACING FERRARI1
16Kimi RäikkönenALFA ROMEO RACING FERRARI0
17George RussellWILLIAMS MERCEDES0
18Nicholas LatifiWILLIAMS MERCEDES0
19Mick SchumacherHAAS FERRARI0
20Nikita MazepinHAAS FERRARI0

Βαθμολογια Πρωταθλήματος Κατασκευαστών

ΘΟΜΑΔΑΒΑΘΜΟΙ
1RED BULL RACING HONDA149
2MERCEDES148
3MCLAREN MERCEDES80
4FERRARI78
5ASTON MARTIN MERCEDES19
6ALPHATAURI HONDA18
7ALPINE RENAULT17
8ALFA ROMEO RACING FERRARI1
9WILLIAMS MERCEDES0
10HAAS FERRARI0


Διαβάστε ακόμα

» GP Μονακό QP: Ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε την pole position εντός έδρας

» Η έξοδος του Σουμαχερ κόστισε στη Haas μισό εκατομμύριο
» Ο Χάμιλτον επικρίνει τη Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!