Η έξοδος του Σουμαχερ κόστισε στη Haas μισό εκατομμύριο (vid)

Gazzetta team
Η έξοδος του Σουμαχερ κόστισε στη Haas μισό εκατομμύριο (vid)
Η ζημιά στη Haas του Σουμάχερ στο FP3 του GP Μονακό ήταν μεγάλη αλλά το σασί έμεινε απείραχτο

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Μονακό το απόγευμα του Σαββάτου έγιναν με 19 μονοθέσια να βγαίνουν στην πίστα καθώς το πρωί της ίδιας μέρας, στο FP3, ο Μικ Σουμάχερ είχε μια έξοδο στη στροφή του Καζίνου και η ζημιά στο μονοθέσιο της Haas ήταν τόσο μεγάλη που δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να επισκευαστεί.

Οι μηχανικοί της αμερικανικής ομάδας ανησυχούσαν κυρίως για το ενδεχόμενο να έχει πάθει ζημιά το σασί του μονοθεσίου, κάτι που θα σήμαινε ότι πρέπει να αντικατασταθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, πέρα από το κόστος, ο Σουμάχερ θα χρειαζόταν να εκκινήσει από το pit lane αντί για την τελευταία θέση του grid.

Δείτε την έξοδο του Σουμάχερ το Σάββατο στο Μονακό

Όπως αποδείχτηκε, όμως, το σασί δεν έπαθε ζημιά, ωστόσο ο… λογαριασμός για τα υπόλοιπα μέρη που καταστράφηκαν δεν ήταν καθόλου μικρός, όπως εξήγησε ο επικεφαλής της Haas, Γκούντερ Στάινερ: «Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη, όπως μπορείτε όλοι να δείτε – εμπρός και πίσω πτέρυγες, όλη η αριστερή ανάρτηση και το sidepod. Αλλά το σασί είναι άθικτο και έτσι δεν θα χρειαστεί να το αλλάξουμε. Αλλά η ζημιά είναι πολύ μεγάλη. Το κόστος της είναι κάπου ανάμεσα σε 300.000 και 500.000 δολάρια. Τόσο κοστίζουν αυτά τα μονοθέσια. Η εμπρός πτέρυγα από μόνη της είναι 150.000 δολάρια».

Διαβάστε ακόμα

» Κανονικά από την pole θα εκκινήσει o Λεκλέρ
» Ο Χάμιλτον επικρίνει τη Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!