Παγκόσμια κατακραυγή για τους χειρισμούς της ηγεσίας της Formula 1

Gazzetta team
Παγκόσμια κατακραυγή για τους χειρισμούς της ηγεσίας της Formula 1
Xαμός γίνεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μετά τη γενικόλογη ανακοίνωση της FIA και της Formula 1, ότι «παρακολουθούν την κατάσταση» ενώ ο κόσμος απαιτεί να ματαιωθεί το Γκραν Πρι Αυστραλίας!

Ξεσηκώθηκε ο κόσμος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κατά της Formula 1 και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA. Αιτία η επίσημη ανακοίνωσή τους μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κοροναϊού σε μέλος της ομάδας της McLaren και την δήλωση του βρετανικού team ότι δεν θα λάβει μέρος στο Γκραν Πρι Αυστραλίας. Στην επίμαχη ανακοίνωση της Formula 1 και της FIA αναφέρονται τα εξής: «Η Formula 1 και η FIA βρίσκονται σε στενή επαφή με τη McLaren και συντονίζουν τα επόμενα βήματα με όλες τις αρμόδιες Αρχές. Για εμάς έχει προτεραιότητα η ασφάλεια των οπαδών, των ομάδων και όλων των εμπλεκομένων στο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο».

Ακολούθησε καταιγισμός σχολίων από χρήστες του διαδικτύου με γενική απαίτηση τη ματαίωση του πρώτου Γκραν Πρι της Formula 1 για την εφετινή σεζόν. Κάποιοι ζητούν ξεκάθαρες κουβέντες και αποφάσεις από τους υπεύθυνους του αθλήματος, ενώ παρακινούν τους οδηγούς να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους, όπως είχε υπονοήσει προηγουμένως και ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Σύγκριση με MotoGP και Formula E

Όπως αναφέρει ένας φίλος του αθλήματος στο Twitter, «ακυρώστε τώρα τον αγώνα, αλλιώς θα σας προλάβουν οι οδηγοί. Σίγουρα δεν θέλετε να λάβουν αυτοί τις δικές σας αποφάσεις και να σας ρεζιλέψουν, έτσι δεν είναι;» Κάποιος άλλος κάνει σύγκριση και με άλλα πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είναι καλύτερο να λειτουργείς προληπτικά παρά αποτρεπτικά. Οι υπεύθυνοι του MotoGP και της Formula E συμπεριφέρθηκαν πολύ καλύτερα σε αυτή την φρικτή κατάσταση». Όπως είναι γνωστό και στα δύο πρωταθλήματα είχαμε ήδη ακυρώσεις και αναβολές αγώνων τους.

Αιχμηρό είναι και το σχόλιο ενός χρήστη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης προς τους υπεύθυνους της Formula 1, όπου γράφει τα εξής: «Αν σας ήταν πραγματικά τόσο σημαντική η ασφάλεια των ανθρώπων, τότε δεν θα είχατε καν ξεκινήσει το ταξίδι για την Αυστραλία». Ο ίδιος ο Λιούις Χάμιλτον είχε δηλώσει νωρίς σήμερα, ότι ο αγώνας στην Αυστραλία δεν πρέπει να γίνει και ότι οι αρμόδιοι του αθλήματος λειτουργούν έτσι επειδή «το χρήμα κυβερνά τον κόσμο» (Cash is King)!

Όπως φαίνεται οδηγούμαστε πάντως σε ακύρωση ή αναβολή του αγώνα στη Μελβούρνη!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!