Formula 1: O Χάμιλτον προσεύχεται για τους Ουκρανούς

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: O Χάμιλτον προσεύχεται για τους Ουκρανούς
Ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 σχολίασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πληθαίνουν οι φωνές σχετικά με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και την εισβολή των Ρώσων. Το Grand Prix του Σότσι όλα δείχνουν πως δεν θα διεξαχθεί, παρότι οι διοργανωτές του κάνουν λόγο για αναστολή και όχι ακύρωση.

Πολλοί οδηγοί έχουν μιλήσει δημοσίως για τις εξελίξεις με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί επί ρωσικού εδάφους, τον Μαξ Φερστάπεν να λέει ανοιχτά πως η Formula 1 δεν πρέπει να πηγαίνει σε χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο και τον Κάρλος Σάινθ να χαρακτηρίζει τρομακτικό αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία.

Λούις Χάμιλτον

Όπως αναμενόταν, θέση για τις εξελίξεις πήρες και ο Λούις Χάμιλτον. Άλλωστε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων και παραδοσιακά λαλίστατος γύρω από κοινωνικά ζητήματα.

Ο Βρετανός έγραψε στα προσωπικά του social media: «Όταν βλέπουμε αδικία, είναι σημαντικό να στεκόμαστε ενάντια σε αυτή. Οι σκέψεις μου είναι με όλους τους θαρραλέους πολίτες της Ουκρανίας που δέχονται τόσο απαίσιες επιθέσεις επειδή απλά επιλέγουν ένα καλύτερο μέλλον. Επίσης είμαι στο πλευρό των πολλών Ρώσων πολιτών που τάσσονται ενάντια σε αυτή τη βία και αναζητούν ειρήνη, συχνά ρισκάροντας και τη δική τους ελευθερία. Παρακαλώ μείνετε όλοι ασφαλείς. Προσευχόμαστε για εσάς».

Λούις Χάμιλτον

Ο Βρετανός συμμετείχε στο τριήμερο τεστ εξέλιξης που έλαβε χώρα στην πίστα της Βαρκελώνης, σημειώνοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση στην τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκμιμών.

Ο 37χρονος φιλοδοξεί φέτος να επιστρέψει στο θρόνο, έχοντας χάσει το περυσινό πρωτάθλημα με επεισοδιακό και αμφιλεγόμενο τρόπο.

Λούις Χάμιλτον

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!