Formula 1: Ακυρώθηκε το GP Ρωσίας

Formula 1: Ακυρώθηκε το GP Ρωσίας
Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ δεν θα ταξιδέψει στη Ρωσία, ως συνέπεια της εισβολής της στην Ουκρανία.

Η Formula 1 ήταν υπό τεράστια πίεση τις τελευταίες ώρες ώστε να ακυρώσει το GP του Σότσι για το 2022, μετά και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μάλιστα το βράδυ της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου, οι επικεφαλής των ομάδων είχαν σύσκεψη μαζί με τον CEO του σπορ, Στεφάνο Ντομενικάλι, αναφορικά με το μείζον ζήτημα.

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας του πρωινού σκέλους στην τρίτη ημέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη, η Formula 1 επισημοποίησε πως το GP Ρωσίας δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος. Η ανακοίνωσή της αναφέρει.

«Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 επισκέπτεται χώρες σε όλο τον κόσμο με ένα θετικό όραμα να ενώσει τον κόσμο και να φέρει κοντά όλα τα έθνη. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία με λύπη και ελπίζουμε για μία ταχεία και ειρηνική λύση στην υπάρχουσα κατάσταση. Την Πέμπτη η Formula 1, η FIA και οι ομάδες συζήτησαν τη θέση του σπορ και η άποψη όλων των μετόχων, είναι πως είναι αδύνατο να διοργανωθεί το GP Ρωσίας υπό τις υπάρχουσες περιστάσεις».

F1 Russia

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει άμεσες επιπτώσεις και εντός της Formula 1. H Haas αφαίρεσε όλα τα λογότυπα από τον βασικό χορηγό της UralKali, ενώ το μέλλον του Νικίτα Μάζεπιν στην ομάδα είναι αμφίβολο. Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας, Γκίνθερ Στάινερ, ανέφερε πως δεν απειλείται το μέλλον της ομάδας.

Στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, αρκετοί οδηγοί εναντιώθηκαν στη διεξαγωγή του GP Ρωσίας. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Aston Martin είχε αναφέρει πως δεν θα συμμετείχε στο Grand Prix ακόμη κι αν διεξαγόταν. Την άποψή του συμμερίστηκαν οι Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari και Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing.

H Formula 1 δεν ανακοίνωσε κάποια χώρα ως αντικαταστάτη του GP Ρωσίας ακόμη. Όμως αναμένεται τη θέση της να πάρει η Τουρκία. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις εξελίξεις από την τελευταία ημέρα χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης εδώ.

Φωτογραφίες: Ferrari, McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!