Formula 1 - Σάινθ: «Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1 - Σάινθ: «Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία»
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari σχολίασε την ρωσική εισβολή και τάχθηκε υπέρ των Ουκρανών.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει σοκ ανά την υφήλιο κι όπως όλοι μας, έτσι και οι οδηγοί της Formula 1 παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις. Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη πάρει θέση σχετικά.

Με πρώτο και καλύτερο τον Σεμπάστιαν Φέτελ που ξεκαθάρισε πως ακόμα κι αν γίνει το Ρωσικό Grand Prix, αυτός δεν θα αγωνιστεί εκεί. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν είπε πως δεν πρέπει να γίνονται αγώνες σε χώρες που είναι σε πόλεμο και η Formula 1 έριξε καρό σημαία στη διεξαγωγή του αγώνα στο Σότσι, όσο κι αν οι Ρώσοι κάνουν λόγο για αναστολή και όχι ακύρωση του Grand Prix στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.

Κάρλος Σάινθ

Η πιο πρόσφατη τοποθέτηση για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, ήρθε από τον Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ. Ο οδηγός της Scuderia Ferrari έγραψε στα προσωπικά του social media: «Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και είναι τρομακτικό να βλέπεις να συμβαίνει κάτι τέτοιο στις μέρες μας, είτε είναι εδώ είτε σε κάποιο άλλο σημείο του κόσμου. Ελπίζω αυτές οι εχθροπραξίες να σταματήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα. Οι σκέψεις μου είναι με την Ουκρανία και τους πολίτες της. Αθώοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και προσεύχομαι αυτά τα βάσανα να σταματήσουν άμεσα».

Ο Ισπανός συμμετείχε στο τριήμερο τεστ εξέλιξης που έλαβε χώρα στην πίστα της Βαρκελώνης, με τη Ferrari να καλύπτει 440 γύρους – περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα. Μάλιστα, με τα έως τώρα δεδομένα και παρότι ακόμα είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, ο ανταγωνισμός τοποθετεί την ιταλική ομάδα ξανά στις μάχες για την κορυφή.

Σε περίπτωση που η F1-75 είναι ικανή για πρωταθλητισμό, ο Σάινθ είπε στο Gazzetta πως νιώθει έτοιμος για αυτή τη μεγάλη πρόσκληση, που όμοιά της δεν έχει βιώσει ξανά στην καριέρα του.

Κάρλος Σάινθ

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!