Ναδάλ: Ξεχωριστός ακόμα και στο αυτοκίνητο που οδηγεί (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ναδάλ: Ξεχωριστός ακόμα και στο αυτοκίνητο που οδηγεί (vid)
Ο Ράφα Ναδάλ είναι υπέρμαχος της ηλεκτροκίνησης και οδηγεί το νέο Kia EV6.

Ο Ράφα Ναδάλ έκανε όλον τον κόσμο να παραμιλάει με την εκπληκτική νίκη και κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν την Κυριακή που μας πέρασε, με την οποία έφτασε στα 21 τρόπαια από τουρνουά Grand Slam.

Ο Ναδάλ όμως έχει και οικολογικές ανησυχίες, καθώς πλέον έχει ασπαστεί την ηλεκτροκίνηση για τις μετακινήσεις του. Ο Ισπανός είναι πρεσβευτής της Kia εδώ και πολλά χρόνια και πρόσφατα παρέλαβε το τελευταίο και πιο σύγχρονο ηλεκτρικό μοντέλο της κορεατικής εταιρείας, το EV6. H τελετή παράδοσης, μάλιστα, έγινε στην Ακαδημία Ράφα Ναδάλ, στην γενέτειρά του Manacor (ισπανική πόλη στη Μαγιόρκα).

kia ev6

Το νέο Kia EV6, που έχει έρθει και στην Ελλάδα, είναι το πρώτο μοντέλο της κορεατικής φίρμας που βασίζεται στην σχεδιασμένη ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) αρχιτεκτονική της εταιρείας. Η γκάμα περιλαμβάνει μπαταρίες μεγάλης (77,4 kWh) και τυπικής αυτονομίας (58,0 kWh). Η έκδοση 2WD 77,4 kWh μπορεί να διανύσει έως και 528 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση στον συνδυασμένο κύκλο WLTP.

kia ev6

Στo πλαίσιο της συνεργασίας, ο Ναδάλ θα χρησιμοποιήσει ενεργά το EV6 για την προσωπική του μετακίνηση στη Μαγιόρκα καθώς και σε μεγάλα τουρνουά τένις. Επιπλέον, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να μετατρέψει όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούνται στην Ακαδημία και το Ίδρυμα Ράφα Ναδάλ σε ηλεκτρικά μέσα στο 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!