W Series: Θα τρέχει και το 2022 παράλληλα με την F1

Πάνος Σεϊτανίδης
W Series: Θα τρέχει και το 2022 παράλληλα με την F1
Σε ακριβώς 100 ημέρες το πρωτάθλημα με αποκλειστικά γυναίκες οδηγούς, πατάει ξανά γκάζι!

Το παγκόσμιο motorsport ζεσταίνει σιγά-σιγά μηχανές, με τη δράση για το 2022 να ξεκίνησε με το εντυπωσιακό Ράλλυ Ντακάρ, να συνεχίστηκε με το συναρπαστικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο στο πλαίσιο του WRC και τη Formula E να παίρνει σειρά τις επόμενες ημέρες.

Ενώ η πρεμιέρα του μαγικού κόσμου της Formula 1 είναι ακόμα σχεδόν δύο μήνες μακριά, μόλις ανακοινώθηκε το πρόγραμμα ενός σημαντικού θεσμού που θα τρέχει παράλληλα με αυτή! Ο λόγος για το W Series, το πρωτάθλημα που γεννήθηκε για να αναδείξει τις καλύτερες γυναίκες οδηγούς, προσφέροντάς τους περισσότερες ευκαιρίες για διάκριση στο παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό και που όμως και το 2021, θα διεξάγεται στις ίδιες πίστες, τα ίδια αγωνιστικά τριήμερα.

Αγώνες σε όλο τον πλανήτη

Για το 2022 το καλεντάρι του W Series περιλαμβάνει οκτώ γύρους. Θα επισκεφτεί πέντε πίστες για πρώτη φορά και μάλιστα θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι στην Ασία. Συγκεκριμένα, με τις μάχες στο Μαϊάμι στις ΗΠΑ, τη Βαρκελώνη στην Ισπανία, το Πολ Ρικάρ στη Γαλλία, την Πόλη του Μεξικού στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής και τη Σουζούκα στην Ιαπωνία.

Επιπρόσθετα, θα έχουμε αγώνες ξανά στο Σίλβερστον της Αγγλίας, τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας αλλά και το Circuit of the Americas, στο Όστιν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Τζέιμι Τσάντγουικ

Το πρόγραμμα

Γύρος 1, 6-8 Μαΐου, Μαϊάμι (ΗΠΑ)
Γύρος 2, 20-22 Μαΐου, Καταλούνια (Ισπανία)
Γύρος 3, 1-3 Ιουλίου, Σίλβερστον (Μεγάλη Βρετανία)
Γύρος 4, 22-24 Ιουλίου, Λε Καστελέ (Γαλλία)
Γύρος 5, 29-31 Ιουλίου, Βουδαπέστη (Ουγγαρία)
Γύρος 6, 7-9, Σουζούκα (Ιαπωνία)
Γύρος 7, 21-23 Οκτωβρίου, Όστιν (ΗΠΑ)
Γύρος 8, 28-30 Οκτωβρίου, Πόλη του Μεξικό (Μεξικό)

Τζέιμι Τσάντγουικ

Τι είπε στο Gazzetta η πρωταθλήτρια

Έτσι λοιπόν, το 2022 θα έχουμε δύο αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής! H δις πρωταθλήτρια του W Series, Τζέιμι Τσάντγουϊκ, μίλησε αποκλειστικά στο Gazzetta πριν μερικούς μήνες και τόνισε τη σημασία διεξαγωγής αγώνων του θεσμού εκεί.

«Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό, γιατί είναι μία τεράστια αγορά σε ό,τι αφορά στο motorsport. Πριν από μερικά χρόνια πήγα στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης και ήταν μία από τις σπουδαιότερες αγωνιστικές εμπειρίες της ζωής μου. Με είχε καθηλώσει το θέαμα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα. Οι Αμερικανοί ξέρουν καλά τι θα πει θέαμα και στήνουν εξαιρετικά events. Ήταν φοβερή εμπειρία», μας είχε πει η Βρετανίδα.

Μάλιστα έχει πλέον και πολύ ευχάριστες αναμνήσεις, αφού σάρωσε στο αγωνιστικό διήμερο του Circuit of the Americas με το οποίο ολοκληρώθηκε η σεζόν του 2021, υπερασπιζόμενη έτσι επιτυχώς τον τίτλο της.

Τζέιμι Τσάντγουικ

Φωτογραφίες: W Series

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!