W Series: Πρωταθλήτρια ξανά η Τσάντγουικ (vids)

Πάνος Σεϊτανίδης
W Series: Πρωταθλήτρια ξανά η Τσάντγουικ (vids)
Η Βρετανίδα κέρδισε και τον τελευταίο αγώνα της σεζόν και υπερασπίστηκε επιτυχώς τον τίτλο της.

Ονειρικό αποδείχθηκε το φινάλε της σεζόν για τη Τζέιμι Τσάντγουικ, που πανηγύρισε δύο νίκες στο Circuit of the Americas και αυτές της εξασφάλισαν τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στο W Series – το πρωτάθλημα όπου συμμετέχουν μόνο εκπρόσωποι του όμορφου φύλου και που διεξάγεται παράλληλα με τα Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1!

H Βρετανίδα είχε τονίσει σε αποκλειστική της συνέντευξη στο Gazzetta πως η γνώση των μυστικών της πίστας του Όστιν μέσω της δουλειάς στον προσομοιωτή ως οδηγός εξέλιξης της Williams F1 θα τη βοηθούσε σημαντικά. Κι έτσι έγινε. Κλειδί ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές που την έφεραν στην πρώτη σειρά του grid του αγώνα του Σαββάτου τον οποίο και κέρδισε, αλλά και στην pole position του αγώνα της Κυριακής. Τον κέρδισε κι αυτόν!

 W Series

Η 23χρονη έκανε εξαιρετική εκκίνηση, άνοιξε διαφορά και στη συνέχεια απλά διαχειρίστηκε το προβάδισμά της και απέφυγε τις κακοτοπιές. Έτσι, είδε πρώτη την καρό σημαία για τέταρτη φορά σε οκτώ αγώνες και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της!

«Είναι ένα φοβερό φινάλε στη σεζόν και το συναίσθημα είναι υπέροχο. Τι νίκη. Η υπεράσπιση του τίτλου σημαίνει τόσα πολλά για μένα», είπε μεταξύ άλλων η Τσάντγουικ που δέχθηκε άμεσα και τα συγχαρητήρια των μελών της Williams, με τους Τζορτζ Ράσελ και Νικολά Λατιφί να σπεύδουν στο σημείο του θριάμβου.

Το βάθρο συμπλήρωσαν η επίσης Βρετανίδα Άμπι Πούλινγκ που ήταν η αποκάλυψη των τελευταίων αγώνων και η Έμα Κιμιλάινεν από τη Φινλανδία, που έκλεισε τη σεζόν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Όσο για την Άλις Πάουελ, τόνιζε μιλώντας αποκλειστικά στο Gazzetta πως δεν γνώριζε την πίστα και είχε προσπαθήσει να εξοικειωθεί με αυτή παίζοντας στον προσομοιωτή του σπιτιού της και βλέποντας video στο YouTube. Αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετό.

Alice Powell

Η Βρετανίδα που είχε κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ισόβαθμη με τη Τσάντγουικ – είχε μάλιστα το πάνω χέρι στην ισοβαθμία γιατί είχε περισσότερες νίκες. Όμως, πλήρωσε τις κακές κατατακτήριες. Στον πρώτο αγώνα του Τέξας εκκίνησε δέκατη και τερμάτισε τρίτη, στο δεύτερο αγώνα εκκίνησε ένατη και τερμάτισε έκτη. Έτσι, η τελική τα συγκομιδή ήταν στους 132 πόντους, με τη Τσάντγουικ στους 159.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η δεύτερη σεζόν το W Series. Οι προαναφερθείσες, παρέα με τις Νερέα Μαρτί, Σάρα Μουρ, Φαμπιέν Βόλβεντ και Μπάιτσκε Βίσερ, πήραν ήδη το εισιτήριο για το grid της επόμενης σεζόν. Οι υπόλοιπες συμμετέχουσες, παρέα με νέες υποψήφιες, θα περάσουν το χειμώνα τη διαδικασία προεπιλογής, στοχεύοντας σε μία θέση στο grid του 2022.

  1. Jamie Chadwick

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!