Πολυεργαλείο το νέο Ford Ranger με 14 μοναδικά χαρακτηριστικά (vid)

Νίκος Γιαννούλας
Πολυεργαλείο το νέο Ford Ranger με 14 μοναδικά χαρακτηριστικά (vid)
Είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση, το νέο Ford Ranger είναι το pick up με τις πιο έξυπνες λύσεις φόρτωσης και πρακτικότητας, τόσο στην καρότσα όσο και στην καμπίνα.

Το νέο Ford Ranger, που περιμένουμε να ξεκινήσει να παράγεται τέλος του 2022 με τα πρώτα αυτοκίνητα να έρχονται αρχές του 2023 στη χώρα μας, διαθέτει πολλά και μοναδικά χαρακτηριστικά πρακτικότητας.


Σχεδιασμένο κυριολεκτικά από τους οδηγούς του και με στόχο να αποτελέσει το απόλυτο εργαλείο τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους λάτρεις των δραστηριοτήτων στη φύση, διαθέτει δυνατότητες φόρτωσης, ευκολίας και άνεσης που κανένα άλλο pick up δεν έχει προσφέρει έως σήμερα.

Συγκεκριμένα:


1. Το σκαλοπάτι πρόσβασης στον πίσω χώρο φόρτωσης διευκολύνει πολύ το ανέβασμα στην καρότσα. Στερεωμένο απευθείας στο χώρο φόρτωσης μέσω δύο ατσάλινων βάσεων, έχει ισχυρή και ανθεκτική δομή.

Νέο Ford Ranger


2. Ο φωτισμός του χώρου φόρτωσης σημαίνει ότι το στήσιμο ή το πακετάρισμα εξοπλισμού εργοταξίων ή κάμπινγκ και η ανεύρεση εργαλείων στο σκοτάδι είναι πολύ πιο εύκολη.


3. Ο συνδυασμός προβολέων, φώτων υποδοχής, φώτων πινακίδας κυκλοφορίας και φωτισμού καρότσας μπορούν να φωτίζει μία επιφάνεια 360 μοιρών γύρω από το pick-up, ή απλά συγκεκριμένες ζώνες, βοηθώντας στην ασφαλή φόρτωση. Ο φωτισμός ελέγχεται μέσω της οθόνης αφής του συστήματος infotainment που βρίσκεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ή μέσω της εφαρμογής FordPass™ 2 στο smartphone.


4. Η πίσω πόρτα Easy Lift, που ανεβαίνει και κατεβαίνει με το ένα χέρι, λειτουργεί και ως κινητός πάγκος εργασίας. Δύο υποδοχές με σφιγκτήρες κρυμμένoυς πίσω από καπάκια με ελατήρια στην πίσω πόρτα είναι σχεδιασμένες για να βοηθούν στη συγκράτηση ξύλων ή άλλων υλικών, ενώ ένας ενσωματωμένος χάρακας με κλιμάκωση ανά 10 χιλιοστά (σε μοντέλα που δεν εφοδιάζονται με το πρόσθετο κάλυμμα χώρου φόρτωσης) διευκολύνει τις όποιες μετρήσεις.

Νέο Ford Ranger


5. Οι προαιρετικές παροχές ρεύματος στο χώρο φόρτωσης με τη μορφή δύο πριζών 12V και μετασχηματιστή 400 W προσφέρουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να τροφοδοτούν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

Νέο Ford Ranger


6. Το νέο κάλυμμα του πατώματος φόρτωσης περιλαμβάνει σημεία διαχωρισμού ώστε οι ιδιοκτήτες να δημιουργούν τους δικούς τους θαλάμους για την τοποθέτηση εξοπλισμού. Τα εξατομικευμένα διαχωριστικά μπορούν να κατασκευάζονται από ξύλο στο σπίτι και στη συνέχεια να τοποθετούνται και να αφαιρούνται κατά περίπτωση. Η νέα σχεδίαση και το υλικό του καλύμματος προσφέρει τρία ακόμα πλεονεκτήματα: είναι πιο μαλακό για τα γόνατα, πιο εύκολο στο καθάρισμα και αντιολισθητικό.


7. Η καρότσα φόρτωσης έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στην κατηγορία καθώς υπερβαίνει τα 1.200 λίτρα. Καθώς το Ranger είναι τώρα 50 mm φαρδύτερο, η καρότσα μπορεί να μεταφέρει μία στάνταρ ευρωπαλέτα μεταξύ των θόλων των τροχών.

Νέο Ford Ranger


8. Μία εσωτερική ράγα με ρυθμιζόμενες μέσω ελατηρίου βάσεις σε κάθε πλευρά της καρότσας επιτρέπει την ακριβή πρόσδεση κάθε φορτίου σε εννέα θέσεις κατά μήκος της ράγας. Υπάρχουν επίσης έξι σταθερά σημεία πρόσδεσης στην καρότσα.

Νέο Ford Ranger


9. Οι εξωτερικές ράγες πρόσδεσης αυξάνουν την ευελιξία στις μεταφορές φορτίων και είναι σχεδιασμένες για να συνεργάζονται εύκολα με ιμάντες / καστάνιες και σχοινιά, ενώ τα μοντέλα Wildtrak εφοδιάζονται με αλουμινένια ελάσματα που λειτουργούν και ως ράγες πρόσδεσης διατρέχοντας όλο το μήκος της καρότσας.

Νέο Ford Ranger


10. Τα ανθεκτικά πλαστικά καπάκια καρότσας και πόρτας προστατεύουν τα άκρα του χώρου φόρτωσης και τα αντίστοιχα της πίσω πόρτας από ζημιές.


12. Τα καπάκια πρόσβασης καρότσας είναι αποσπώμενα πλαστικά καλύμματα σημείων έδρασης αξεσουάρ όπως σκληρές οροφές (hardtop) και εγκάρσιες μπάρες για εξοπλισμό κάμπινγκ και περιπέτειας.


13. Οι στάνταρ βάσεις οροφής επιτρέπουν την εύκολη τοποθέτηση αξεσουάρ όπως σχάρες ή μία πλατφόρμα. Το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο οροφής του νέου Ranger είναι 350 κιλά (στατικό) και 85 κιλά (δυναμικό).


14. Το προαιρετικό ηλεκτρικά αναδιπλούμενο κάλυμμα της καρότσας λειτουργεί με τηλεχειρισμό, μέσω ενός διακόπτη που βρίσκεται μέσα στην καρότσα ή από τον πίνακα οργάνων. Στις πλαϊνές υποδοχές αξεσουάρ κάτω από τα αυλάκια του καλύμματος στερεώνονται βάσεις για ποδήλατα, καγιάκ, snowboard/σκι ή εξοπλισμό κάμπινγκ. Το ηλεκτρικό κάλυμμα περιλαμβάνει λειτουργίες θραύσης πάγου και ανίχνευσης εμποδίου για πρόσθετη άνεση και προστασία.

Νέο Ford Ranger


Μαζί με τα παραπάνω, το νέο Ford Ranger θα διατίθεται με πάνω από 150 εργοστασιακά αξεσουάρ ήδη από το λανσάρισμά του στην Ευρώπη. Γνωρίζοντας ότι το Ranger πιθανότατα θα φέρει εξοπλισμό με μεγάλο βάρος, οι μηχανικοί της Ford πρόσθεσαν χώρο για μία δεύτερη μπαταρία κάτω από το καπό και μία προεγκατάσταση με πάνελ διακοπτών στην οροφή για να διευκολύνουν την τοποθέτηση μπαρών φώτων, βιντσιών ή πιο περίπλοκων μετατροπών όπως ανατρεπόμενες καρότσες και εξοπλισμό ρυμούλκησης.

Νέο Ford Ranger
Το video στη συνέχεια αποκαλύπτει συνοπτικά πόσο πρακτικά και ουσιώδη είναι όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά του Ford Ranger.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!