Το νέο Ford Ranger αποκαλύφθηκε – Πότε έρχεται στην Ελλάδα (vid)

Νίκος Γιαννούλας
Το νέο Ford Ranger αποκαλύφθηκε – Πότε έρχεται στην Ελλάδα (vid)
Σχεδιασμένο κυριολεκτικά από τους... οδηγούς του, το νέο Ford Ranger αναμένεται να διατηρήσει την πρωτιά του προκατόχου του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το σκληροτράχηλο pick up της Ford γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα στην Ευρώπη. Το σημερινό Ranger ηγείται της Ευρωπαϊκής κατηγορίας των pick-up οχημάτων και πρόσφατα πέτυχε ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων εννεαμήνου (Ιαν – Σεπ.) με 45.539 μονάδες, και μερίδιο αγοράς 39,9%.

Νέο Ford Ranger

Η εμπειρία των πελατών ήταν καθοριστική για τη δημιουργία της επόμενης γενιάς Ranger. Η Ford αφιέρωσε πολύ χρόνο με ιδιοκτήτες από όλο τον κόσμο, διεξάγοντας πάνω από 5.000 συνεντεύξεις και δεκάδες συνεδρίες με πελάτες για να κατανοήσει τον τρόπο χρήσης των pick-up τους και να μάθει τις επιθυμίες και προσδοκίες τους από το νέο Ranger.

Νέο Ford Ranger

Τα πάντα νέα

Επικεφαλής στο εγχείρημα της επόμενης γενιάς Ranger ήταν το Κέντρο Προϊοντικής Εξέλιξης της Ford στην Αυστραλία. Η διεθνής ομάδα των εξειδικευμένων μηχανικών και σχεδιαστών του συνεργάστηκε με αντίστοιχες από όλο τον κόσμο όχι μόνο για την ενσωμάτωση των τελευταίων τεχνολογιών, ικανοτήτων και συστημάτων ασφαλείας της Ford, αλλά και για την κατασκευή και δοκιμή του Ranger σύμφωνα με τα πολύ αυστηρά πρότυπα της μάρκας.

Νέο Ford Ranger

Αισθητικά, η νέα γενιά Ranger είναι τολμηρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση, με ένα δυναμικό εξωτερικό που μοιράζεται το παγκόσμιο σχεδιαστικό DNA των pick-up μοντέλων της Ford. Η σχεδίαση περιλαμβάνει μία νέα μάσκα και χαρακτηριστικά εμπρός φώτα σε σχήμα C, ενώ για πρώτη φορά, το Ford Ranger προσφέρει προβολείς LED matrix. Στο πίσω τμήμα, τα φωτιστικά σώματα είναι σχεδιασμένα σε αρμονία με τα χαρακτηριστικά γραφικά του εμπρός τμήματος.

Νέο Ford Ranger

Κάτω από το νέο αμάξωμα υπάρχει ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο με μεταξόνιο κατά 50 χιλ. μακρύτερο και μετατρόχιο κατά 50 χιλ. φαρδύτερο από του προηγούμενου Ranger.

Νέο Ford Ranger

Το εσωτερικό, που παραπέμπει σε επιβατικό αυτοκίνητο, είναι αναβαθμισμένο χρησιμοποιώντας μαλακά υλικά, σε συνδυασμό με μία κεντρική οθόνη αφής σε κάθετη πορτρέτου που υποστηρίζει το γνωστό σύστημα πολυμέσων SYNC™ 4 της Ford.

Νέο Ford Ranger

Τέσσερις ισχυροί turbo diesel κινητήρες

Στη νέα γενιά του Ranger οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν πολλές περισσότερες επιλογές σε κινητήρια σύνολα και κιβώτια. Σημαντική προσθήκη αποτελεί ο 3.0L V6 turbodiesel της Ford, που τον εξέλιξε για το Ranger. Πρόκειται για μία από τις τρεις επιλογές κινητήρων turbodiesel που διατίθενται κατά το λανσάρισμα. Η επόμενη γενιά Ranger θα περιλαμβάνει στη φαρέτρα της τους δοκιμασμένους Single-Turbo και Bi-Turbo 2.0L εν σειρά τετρακύλινδρους κινητήρες diesel της Ford. Ο Single-Turbo διατίθεται με δύο διαφορετικά επίπεδα απόδοσης εξασφαλίζοντας περίσσια ισχύος και ροπής αλλά και οικονομία καυσίμου, που είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων ή τους στόλους επαγγελματικών οχημάτων.

Νέο Ford Ranger

Ο Bi-Turbo κινητήρας είναι μία πιο προηγμένη έκδοση υψηλών επιδόσεων για πελάτες που επιθυμούν περισσότερη ισχύ χωρίς αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν την επιλογή μεταξύ δύο συστημάτων κίνησης και στους τέσσερις τροχούς - ένα ηλεκτρονικό σύστημα κατ' επιλογήν τετρακίνησης εν κινήσει, ή ένα νέο, προηγμένο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης με αυτόματο πρόγραμμα λειτουργίας που δεν απαιτεί ενέργειες από τον οδηγό, σχεδιασμένα για άριστες επιδόσεις σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών.

Νέο Ford Ranger

Πότε έρχεται σε Ευρώπη και Ελλάδα

Το βιβλίο παραγγελιών για τη νέα γενιά Ranger θα ανοίξει στην Ευρώπη στα τέλη του 2022 και οι παραδόσεις στους πελάτες θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023. Η επόμενη γενιά Ranger θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Ford σε Ταϋλάνδη και Ν. Αφρική από το 2022, ενώ σε επόμενο στάδιο θα ανακοινωθούν και άλλες αγορές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!