Formula 1: Ποιo ήταν το μεγάλο πρόβλημα του Μάσι;

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Ποιo ήταν το μεγάλο πρόβλημα του Μάσι;
Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Κρίστιαν Άλμπερς, τέθηκε ενάντια στον διευθυντή αγώνα του σπορ, Μάικλ Μάσι και τους χειρισμούς του στο GP Άμπου Ντάμπι.

Η Formula 1 μπορεί να προετοιμάζεται για τη νέα αγωνιστική χρονιά, όμως ο τρόπος που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα του 2021 παραμένει επίκαιρο θέμα συζητήσεων. Επιπλέον η FIA έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα όσα έγιναν στους τελευταίους γύρους του Άμπου Ντάμπι του 2021 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο του πρώτο αγώνα του 2022 στο Μπαχρέιν.

Ο διευθυντής αγώνα, Μάικλ Μάσι έχει δεχθεί τεράστια κριτική για τον τρόπο που χειρίστηκε τους κανονισμούς κατά τη διάρκεια του Αυτοκινήτου Ασφαλείας. Μάλιστα η Mercedes έφτασε πολύ κοντά στο να εφεσιβάλλει τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος, όμως σε δικαστήριο της FIA δεν θα είχε ελπίδα να δικαιωθεί. To ζήτημα πήρε τεράστιες διαστάσεις και στα social media, με τους οπαδούς του σπορ να μαζεύουν μέχρι και υπογραφές για να αλλάξει το αποτέλεσμα του GP Άμπου Ντάμπι.

F1 Abu Dhabi 2021

Αρκετοί οδηγοί εκτός της Formula 1 έχουν μιλήσει σχετικά με τα όσα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι. Τελευταίο παράδειγμα αυτό του πρώην οδηγού των Minardi, Midland και Spyker, Κρίστιαν Άλμπερς. Ο Ολλανδός συμπατριώτης του Φερστάπεν διαφωνεί με τον τρόπο που κρίθηκε το πρωτάθλημα και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του προς τον Μάσι.

«O Mάσι σε αρκετούς αγώνες ήταν ανασφαλής. Πιστεύω πως σε αρκετές περιπτώσεις λάμβανε μπερδεμένες αποφάσεις. Αλλά τώρα όλοι ασχολούμαστε με το Άμπου Ντάμπι. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Είναι ό,τι χειρότερο καθώς το πρωτάθλημα θες να κρίνεται με έναν όμορφο και καθαρό τρόπο. Οπότε καταλαβαίνω πως γιατί η Mercedes και ο Χάμιλτον νιώθουν πως τους έχουν κλέψει. Ας είμαστε ειλικρινείς, αν συνέβαινε το ανάποδο η Red Bull θα είχε την ίδια αντιμετώπιση στο θέμα αυτό. Δεν ήταν ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, που μετά τον αγώνα στη Σαουδική Αραβία παραπονιόταν με έντονο ύφος για τις ποινές του Φερστάπεν και ασκούσε κριτική στον Μάσι; Για εμένα ο Μάσι έκανε λάθος που άφησε τα 5 μονοθέσια ανάμεσα στους Χάμιλτον και Φερστάπεν να πάρουν το γύρο τους πίσω. Μπορείς φυσικά να επιχειρηματολογήσεις πως πρόκειται για το πρωτάθλημα αλλά δεν είναι μια συνεπής απόφαση με βάση τους κανονισμούς. Η FIA πρέπει να κάνει μεγάλη έρευνα όχι μόνο για το Άμπου Ντάμπι αλλά και για τη συνεχή αστάθεια στην εφαρμογή των κανονισμών καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν», δήλωσε ο Άλμπερς στο De Telegraaf.

Η έναρξη της νέας χρονιάς πλησιάζει μέρα με τη μέρα. Οι ομάδες ανακοινώνουν μία-μία τις ημερομηνίες παρουσίασης των αγωνιστικών τους πριν πατήσουν πίστα για τα δύο τεστ χειμερινών δοκιμών. Η σεζόν ξεκινά στις 18-20 Μαρτίου με το GP Μπαχρέιν στην πίστα του Σακχίρ.

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να σχολιάζουν τη σεζόν της Formula 1 για το 2021.

Image credit: Getty Images

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!