Formula 1: Συγκέντρωση υπογραφών για να αλλάξει το αποτέλεσμα του GP Άμπου Ντάμπι

Formula 1: Συγκέντρωση υπογραφών για να αλλάξει το αποτέλεσμα του GP Άμπου Ντάμπι
Οπαδοί της Formula 1 θέλουν να αλλάξει το αποτέλεσμα του GP Άμπου Ντάμπι και συγκεντρώνουν υπογραφές για να γίνει πραγματικότητα.

Ο τελευταίος αγώνας της Formula 1 του 2021 προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις για τον τρόπο που ολοκληρώθηκε. Ο χειρισμός του Αυτοκινήτου Ασφαλείας από τον Διευθυντή Αγώνα, Μάικλ Μάσι, ήταν αμφιλεγόμενος και μετά τη λήξη του αγώνα που κέρδισε ο Μαξ Φερστάπεν, η Mercedes προέβη σε ενστάσεις για το αποτέλεσμά του.

Οι αγωνοδίκες απέρριψαν τις διαμαρτυρίες της Mercedes, ενώ με τη σειρά της η γερμανική ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών ανακοίνωσε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο έφεσης.

F1 Abu Dhabi

Λίγες ημέρες αργότερα η Mercedes ανακοίνωσε πως δεν θα εφεσιβάλει την απόφαση των αγωνοδικών, λόγω του συστήματος εξέτασης της FIA. Ο επικεφαλής της, Τότο Βολφ, δεν έκρυψε τα λόγια του και δήλωσε πως ο Μάσι έκλεψε το πρωτάθλημα από τον Λιούις Χάμιλτον, ενώ τόνισε πως η ομάδα του θα κέρδιζε την έφεση σε οποιοδήποτε δικαστήριο που δεν υπόκειται στην FIA.

Η ένταση ήταν έντονη και στον κόσμο των social media, με μια τεράστια μερίδα οπαδών και του Λιούις Χάμιλτον αλλά και του σπορ να τίθενται ενάντια στον χειρισμό των τελευταίων γύρων από τη Διεύθυνση Αγώνα. Ορισμένοι ανεγκέφαλοι και ανάξιοι να αποκαλούνται οπαδοί δεν δίστασαν να αποστείλουν απειλές στον Νικολά Λατίφι της Williams, που ήταν η αιτία για να κάνει την εμφάνισή του το Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Μέχρι και σήμερα είναι μείζον θέμα στα social media και οι οπαδοί του Χάμιλτον προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Καλούν λοιπόν μέσω συγκέντρωσης υπογραφών να αλλάξει το αποτέλεσμα του GP Άμπου Ντάμπι επικαλούμενοι παραβίαση των αγωνιστικών κανονισμών της Formula 1, ώστε ο Βρετανός να αναδειχθεί νικητής και παράλληλα παγκόσμιος πρωταθλητής.

F1 Abu Dhabi 2021

Συνολικά απαιτούνται 75.000 υπογραφές και μέχρι σήμερα ο αριθμός που έχει συγκεντρωθεί έχει ξεπεράσει το 50%. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπορεί το συγκεκριμένο θέμα να μην το δει ποτέ η FIA και με δεδομένο πως ο Φερστάπεν έχει ήδη στα χέρια του το τρόπαιο του πρωταθλητή, το να αλλάξει το αποτέλεσμα του 2021 φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα στην ανασκόπηση της σεζόν της Formula 1 για το 2021.

Image credit: Mercedes-AMG, Alpine, RedBullContentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!