Formula 1: Τον Μάρτιο τα αποτελέσματα της έρευνας της FIA για το Άμπου Ντάμπι

Formula 1: Τον Μάρτιο τα αποτελέσματα της έρευνας της FIA για το Άμπου Ντάμπι
H FIA ανακοίνωσε νέες λεπτομέρειες για την έρευνα που διεξάγει σχετικά με τον τελευταίο αγώνα του 2021 στο Άμπου Ντάμπι.

Η σεζόν της Formula 1 για το 2021 ολοκληρώθηκε με έναν ιδιαίτερα ανατρεπτικό και αμφιλεγόμενο τρόπο. Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών έναντι του Λιούις Χάμιλτον, όμως ο τρόπος που χειρίστηκε τους τελευταίους γύρους τους αγώνα ο διευθυντής Αγώνα προκάλεσε ερωτηματικά.

Η FIA έπειτα από πρόθεση της Mercedes να προβεί σε επίσημη ένσταση για τα αποτελέσματα του αγώνα, ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει έρευνα για τα όσα έγιναν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Ένα μήνα μετά τον μεγάλο τελικό, η FIA ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η εν λόγω έρευνα, με τα αποτελέσματά της θα δημοσιευτούν στις 18 Μαρτίου.

Ως μέρος της έρευνας θα συζητηθεί η χρήση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στη Formula 1 με όλες τις ομάδες να συμμετέχουν στη συμβουλευτική επιτροπή του σπορ. Σε μεταγενέστερη φάση θα υπάρξει εκτενής συνομιλία με όλους τους οδηγούς της Formula 1 σχετικά με όσα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι και όχι μόνο.

F1 Abu Dhabi

Το ζήτημα έχει αναλάβει προσωπικά ο νέος πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, μαζί με τον επικεφαλής του τμήματος μονοθεσίων της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Πίτερ Μπάιερ, που θα τρέχει όλες τις διαδικασίες. Σύμφωνα με την ίδια την FIA, η έρευνα θα είναι «λεπτομερής, αντικειμενική και διαφανής».. Από την έρευνα θα εξεταστεί η βελτίωση της οργάνωσης της Formula 1 και τον τρόπο διαχείρισης του σπορ.

Στις 18 Μαρτίου θα ανακοινωθούν τα ευρήματα της έρευνας, μετά τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Την ίδια ημέρα ξεκινάει επίσημα η δράση στη Formula 1 με τις ελεύθερες δοκιμές του GP Μπαρέιν, που είναι ο πρώτος αγώνας της σεζόν.

Η Mercedes μέσω του επικεφαλής της, Τότο Βολφ, είχε δηλώσει πως ο Μάσι έκλεψε το πρωτάθλημα από τον Χάμιλτον. Το μέλλον του Χάμιλτον στη Formula 1 παραμένει άγνωστο, μόλις ένα μήνα πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών.

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη σεζόν της Formula 1 για το 2021.

Image credit: Mercedes-AMG, Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!