Ποια είναι η ποινή που αντιμετωπίζει ο Χάμιλτον;

Πάνος Σεϊτανίδης
Ποια είναι η ποινή που αντιμετωπίζει ο Χάμιλτον;
Ο Βρετανός απείχε από το Gala της FIA κι αυτό αποτελεί παραβίαση των κανονισμών.

Μπορεί αμέσως μετά το τέλος του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι ο Λούις Χάμιλτον να έδωσε μαθήματα fair play και αγωνιστικού σεβασμού, ωστόσο έβγαλε την απογοήτευσή του για όσα έγιναν στα τελικά στάδια του αγώνα και τις αποφάσεις του αλυτάρχη Μάικλ Μάσι, απουσιάζοντας τόσο από τη συνέντευξη Τύπου μετά το Grand Prix όσο κι από το Gala της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκινήτου Αθλητισμού.

Μία εκδήλωση υψίστης σημασίας για την FIA αφού εκεί παραδίδονται τα βραβεία όλων των πρωταθλητών, στην οποία είναι υποχρεωτική η παρουσία και των φιναλίστ κάθε θεσμού. Συγκεκριμένα, των τριών πρώτων.

Όμως ο 36χρονος ήταν απών, όπως άλλωστε και ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ, αλλά και η W12, το μονοθέσιο που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 για όγδοη συνεχόμενη χρονιά – επίδοση που δεν είχε προηγούμενο.

Η απουσία του Χάμιλτον συζητήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια της βραδιάς και φυσικά, όταν την επόμενη ημέρα ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ εκλέχθηκε Πρόεδρος της FIA, οι εκπρόσωποι των media έσπευσαν να τον ρωτήσουν σχετικά. Όπως ήταν εύλογο, ο 60χρονος είπε πως θα εξεταστεί το θέμα.

Lewis Hamilton

Η δική μας άποψη είναι πως μετά από όσα συνέβησαν, το να υπάρξει κάποια κύρωση στον Χάμιλτον μόνο κακό θα κάνει στο σπορ. Όμως υπάρχει μία παγίδα. Αν η FIA το προχωρήσει το θέμα, ο Βρετανός θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Και θα εξηγήσουμε το γιατί.

Ας πούμε πως τελικά τη γλιτώνει με μία επίπληξη που κατά γενική ομολογία θα ήταν μία εύκολη λύση. Για τον οδηγό της Mercedes θα είναι η τρίτη εντός δώδεκα μηνών αφού είχε δεχθεί μία γιατί δεν σεβόταν τα όρια της πίστας στο Μεξικό και μία στη Σαουδική Αραβία, γιατί έκλεισε τον Νικίτα Μαζπίν στα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Σύμφωνα με το άρθρο 18.2 των αγωνιστικών κανονισμών, αν ένας οδηγός λάβει τρεις επιπλήξεις και οι δύο εξ αυτών αφορούν συμβάν εντός πίστας, τότε τιμωρείται με ποινή 10 θέσεων στο grid του επόμενου αγώνα. Ο επόμενος αγώνας, είναι η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2022, στις 20 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Lewis Hamilton

Αυτό, φυσικά αν ο Χάμιλτον λάβει κανονικά μέρος στη μάχη της επόμενης σεζόν κι αν το θέμα εξεταστεί από τους αγωνοδίκες εκείνου του αγώνα. Δεν αποκλείεται ο Μπεν Σουλαγιέμ να ασχοληθεί με το όλο ζήτημα άμεσα.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas

Ακούστε ολόκληρο το PodGazzt εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!