Formula 1: Η FIA εξετάζει ενδεχόμενο τιμωρίας του Χάμιλτον

Formula 1: Η FIA εξετάζει ενδεχόμενο τιμωρίας του Χάμιλτον
Σε νέους μπελάδες ο Λιούις Χάμιλτον, με την απουσία του από το ετήσιο γκαλά της FIA να είναι πλέον υπό διερεύνηση από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Η ετήσια εκδήλωση της FIA για την απονομή των βραβείων των πρωταθλητών, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Μαξ Φερστάπεν, πραφματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη. Το γκαλά ήταν το τελευταίο που παραβρέθηκε ο Ζαν Τοντ ως πρόεδρος της FIA, με τον Γάλλο να είναι ιδιαίτερα συγκινημένος.

Μεγάλος απών από την εκδήλωση ήταν ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. Το γεγονός αυτό το είχε ήδη γνωστοποιήσει ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, μετά την ανακοίνωση πως η Mercedes δεν θα ασκήσει έφεση για το αποτέλεσμα του GP Άμπου Ντάμπι.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι εκλογές της FIA, με τον Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ να ανακηρύσσεται νέος πρόεδρος. Σε ερώτηση που του τέθηκε, ο Μπεν Σουλαγέμ δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την απουσία του Χάμιλτον από το γκαλά: «Ως οδηγός νιώθω συναισθηματικά φορτισμένος. Όμως στην τελική οι κανόνες είναι κανόνες. Οπότε θα το κοιτάξουμε αυτό, θα δούμε τους κανονισμούς και το αν υπήρξε παράβασή τους. Οι κανόνες δημιουργούνται από ανθρώπους και αλλάζουν από ανθρώπους. Οι κανόνες μπορούν να βελτιωθούν. Γνωρίζω πως ο Λιούις είναι πολύ στενοχωρημένος. Με μια λέξη, θα έλεγα πως είναι συντετριμμένος. Αλλά αν υπήρξε παραβίαση κανονισμών, δεν μπορώ να δώσω απαντήσεις δίχως να έχω στοιχεία. Είμαι Πρόεδρος εδώ και λίγες ώρες μόνο».

Hamilton USA

Το Άρθρο 6.6 των Αγωνιστικών κανονισμών της Formula 1 αναφέρει: «Οι οδηγοί που ολοκληρώνουν το πρωτάθλημα στις θέσεις 1, 2 και 3 πρέπει να παραβρεθούν στην ετήσια παραλαβή βραβείων της FIA».

Η Mercedes πιστεύει πως υπήρξε παραβίαση των κανονισμών από τον Διευθυντή Αγώνα, Μάικλ Μάσι στη διαδικασία του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στο τέλος του GP Άμπου Ντάμπι. Ο ίδιος ο Τότο Βολφ μάλιστα κατηγόρησε τον Μάσι πως έκλεψε το πρωτάθλημα από τον Χάμιλτον.

Σε περίπτωση που ο νέος πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, επιθυμεί να ασκηθεί τιμωρία στον Λιούις Χάμιλτον, τότε το ζήτημα θα πάει σε Διεθνές Δικαστήριο ή στους αγωνοδίκες του πρώτου αγώνα της σεζόν του 2022 στο Μπαχρέιν.

Ακούστε ολόκληρο το PodGazzt εδώ.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!