Η τιμωρία από τη FIA συγκλόνισε τον Χάμιλτον

Πάνος Σεϊτανίδης
Η τιμωρία από τη FIA συγκλόνισε τον Χάμιλτον
O παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για την αντίδρασή του στην ποινή αποκλεισμού από τις κατατακτήριες, που τον έστειλε στην ουρά του grid του αγώνα Sprint.

Μπορεί ο Βάλτερι Μπότας να ήταν αυτός που επικράτησε στον αγώνα Sprint της Βραζιλίας και πήρε την pole για το Grand Prix της Κυριακής, μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν να ήταν εκείνος που διεύρυνε το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 21 πόντους αλλά όπως και να το κάνουμε, πρόσωπο της ημέρας ήταν ο Λούις Χάμιλτον!

Αρχικά με την τιμωρία του για την παρατυπία στην πίσω αεροτομή της Mercedes W12 που οδήγησε στον αποκλεισμό του από τις κατατακτήριες δοκιμές και στη συνέχεια, με την εντυπωσιακή του εμφάνιση στον αγώνα Sprint.

Όμως, όπως ο 36χρονος δήλωσε στο Sky Sports F1, τα κακά μαντάτα με την ποινή, τον είχαν επηρεάσει: «Ήταν δύσκολη στιγμή για μένα. Ενώ οι εκπρόσωποι της ομάδας ήταν στους αγωνοδίκες, εγώ προσπαθούσα να επικεντρωθώ στη δική μου δουλειά, συνεργαζόμενους με τους μηχανικούς μου, προσπαθώντας να κρατήσουμε το ηθικό μας ψηλά και να μη σκεφτόμαστε το θέμα, να επικεντρωθούμε στη δουλειά. Όταν άκουσα την απόφασή τους, ήμουν συγκλονισμένος. Όμως δεν μπορείς να το αφήσεις να σε επηρεάσει – πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να προχωρήσεις μπροστά. Γρήγορα, μηδένισα το μυαλό μου και επικεντρώθηκα στο τι μπορούσα να κάνω, στο να τα δώσω όλα».

Πράγματι, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν καταιγιστικός. Μέσα σε 24 γύρους, κέρδισε 15 θέσεις και είδε την καρό σημαία πέμπτος! Πλασάρισμα που ξάφνιασε και τον ίδιο και προκάλεσε και το ξέσπασμα του επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα ιδέα τι θα ήταν εφικτό. Δεν είχα θέσει κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Ίσως όταν παρατάχθηκα στο grid να σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να ανέβω στη δέκατη θέση, ίσως αυτός να ήταν ένας βασικός στόχος, βλέποντας πόσο πιο πέρα από αυτό θα μπορούσα να φτάσω», σχολίασε ο οδηγός της Mercedes.

Πάντως, παρά την εντυπωσιακή του ανάκαμψη, ο Χάμιλτον θα εκκινήσει δέκατος τον αγώνα της Κυριακής, αφού κουβαλάει ποινή 5 θέσεων στο grid, λόγω αλλαγής κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το Grand Prix του Σάο Πάολο, θα αρχίσει στις 19.00 ώρα Ελλάδας. Ένα τέταρτο νωρίτερα, ελάτε στην παρέα του Gazzetta, για το πιο πλήρες F1 LIVE: με περιγραφή, σχολιασμό, στατιστικά και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μάχη του Ιντερλάγκος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!