Ποινή στον Χάμιλτον για αλλαγή κινητήρα

Ποινή στον Χάμιλτον για αλλαγή κινητήρα
Ο Λιούις Χάμιλτον ξεκινά το αγωνιστικό τριήμερο στη Βραζιλία με ένα μεγάλο μειονέκτημα, καθώς επισημοποιήθηκε πως άλλαξε εκ νέου κινητήρα και θα δεχθεί ποινή στην εκκίνηση του αγώνα.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό αναφορικά με τον 19ο αγώνα της φετινής σεζόν είναι αν η Mercedes θα τοποθετούσε έναν νέο κινητήρα στο μονοθέσιο του Λιούις Χάμιλτον. Με το που ξεκίνησε όμως το FP1, επισημοποιήθηκε από την FIA, πως ο Βρετανός έχει έναν νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Αυτός θα είναι ο πέμπτος που χρησιμοποιεί στο φετινό Πρωτάθλημα, με το όριο των κανονισμών να είναι τρεις ανά μονοθέσιο. Αυτό σημαίνει πως θα δεχθεί ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής. Η εξέλιξη αυτή είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο για τη Mercedes, καθώς πέρα από το μειονέκτημα 19 βαθμών, θα δει τον μεγάλο του αντίπαλο, Μαξ Φερστάπεν, να βρίσκεται αρκετά μπροστά του στην εκκίνηση.

Ο ίδιος ο Χάμιλτον δεν γνώριζε το αν θα αλλάξει κινητήρα στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, με τη Mercedes να παίρνει την απόφαση αφού είχε δει τα δεδομένα από το GP Μεξικού. Τα προβλήματα αξιοπιστίας της γερμανικής ομάδας είναι έντονα, με τον Βάλτερι Μπότας να βρίσκεται στον έκτο του κινητήρα στη σεζόν. Η τελευταία αλλαγή του Βρετανού ήταν στο GP Τουρκίας, ενώ έναν αγώνα νωρίτερα στη Ρωσία, ο Μαξ Φερστάπεν είχε βάλει κι εκείνος νέα μονάδα ισχύος στο μονοθέσιό του.

Στο GP Βραζιλίας θα δούμε το τελευταίο F1 Sprint της σεζόν, κάτι που σημαίνει πως οι κατατακτήριες θα διεξαχθούν το βράδυ της Παρασκευής (21:00) και θα καθορίσουν το grid του Σαββάτου. Ο αγώνας διάρκειας 24 γύρων το Σάββατο θα οριστικοποιήσει τη σειρά εκκίνησης της Κυριακής, όπου εκεί θα δούμε τον Χάμιλτον να δέχεται την ποινή.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!