Το ηλεκτρικό e.GO, που θα κατασκευάζεται και στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε στην Αθήνα (pics & vid)

Νίκος Γιαννούλας
Το ηλεκτρικό e.GO, που θα κατασκευάζεται και στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε στην Αθήνα (pics & vid)
Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου η Next.e.GO Mobile SE αποκάλυψε το νέο ηλεκτρικό e-GO Life και τις εμπορικές πολιτικές της συνολικά αλλά και στη χώρα μας.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, η γερμανική Next.e.GO Mobile SE ήρθε σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση μέσω της Enterprise Greece, με στόχο τη δημιουργία εργοστασίου κατασκευής των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Πλέον ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε και από κοντά τη νεότερη δημιουργίας της γερμανικής εταιρείας, το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης e.GO Life.

e.GO Life in Greece

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πέρα από την παραγωγή του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα διεθνές Customer Experience Center και R&D για την έρευνα των επιπτώσεων των μπαταριών και του θερμού κλίματος στη χώρα. Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει τις υποδομές πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, για να υποστηρίξει την επέκτασή της στην Ελλάδα.

Το ανατρεπτικό e.GO Life

Tο e.GO Life, είναι ένα νέας γενιάς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με πολύ μικρές διαστάσεις, αλλά χώρους για τέσσερα άτομα και αποσκευές. Διαθέτει στιβαρό πλαίσιο από αλουμίνιο και εξαιρετικά ανθεκτικό εξωτερικό πολυμερές αμάξωμα, με στόχο την ασφάλεια, το σημαντικά μεγαλύτερο κύκλο ζωής, το μικρό βάρος και χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

e.GO Life in Greece

Πίσω από το σχεδιασμό του αυτοκινήτου βρίσκεται η ιταλική οικογένεια σχεδιαστών Spada. Παρά τα μόλις 3,348 μέτρα του μήκους του, το e.GO Life είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο με 4 καθίσματα και ψηλή θέση οδήγησης για μέγιστη ορατότητα.

e.GO Life in Greece

Έχει αυτονομία κίνησης στην πόλη 220 χλμ. και κινητήρα ισχύος 57 kW (77,5 ίππων), που προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις και μέγιστη ταχύτητα 122 χλμ./ώρα. Η μπαταρία των 21.15 kWh, η οποία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του πλαισίου, μπορεί να φορτιστεί σε συμβατικές πρίζες ή σε standard 11Kw wall box σε περίπου 2 ώρες, με βιώσιμο και οικονομικό τρόπο.

e.GO Life in Greece

Με νέα δεδομένα παραγωγής και διάθεσης

Ο Prof. Dr. Ulrich Hermann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Next.e.GO Mobile SE παρουσίασε την ανατρεπτική ιδέα παραγωγής του μέσω micro factory και δήλωσε σχετικά: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την έναρξη της πορείας μας στην Ελλάδα, με την παρουσίαση ενός ξεχωριστού ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης που ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική αγορά και τον έντονο τρόπο ζωής της, ενώ παράλληλα θα συνεισφέρουμε στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας και απαλλαγής από εκπομπές ρύπων».

e.GO Life in Greece

Η e.GO σύντομα θα ξεκινήσει Road Show για την επίδειξη των αυτοκινήτων της στη χώρα μας, που θα περιλαμβάνει εκθέσεις και δραστηριότητες σε κεντρικά σημεία των πόλεων.

e.GO Life in Greece

Στα σημεία προβολής, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το e.GO Life, να πραγματοποιήσουν test-drive και να υποβάλλουν την προ παραγγελία τους. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους μέχρι το τέλος του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!