Ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα από το 2022 (pics & vid)

Gazzetta team
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα από το 2022 (pics & vid)
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Next.e.GΟ έρχεται στην Ελλάδα και θα παράγει 30.000 οχήματα σε δύο χρόνια από σήμερα.

Σε online συνέντευξη Τύπου μεταξύ της Enterprise Greece και της εταιρείας Next.e.GΟ ανακοινώθηκαν σήμερα οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, με την υπογραφή ενός συμφώνου κατανόησης, για τη μεγάλη επένδυση της γερμανικής start up στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, η που δραστηριοποιείται μόλις από το 2015 στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης, επεκτείνεται δυναμικά και μέσα σε 24 μήνες σχεδιάζει να δημιουργήσει στη χώρα μας ένα πάρκο τεχνολογίας και καινοτομίας, στο οποίο θα υπάρχει επίσης παραγωγική μονάδα 30.000 μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η επένδυση της Next.e.GO Mobile SE θα δημιουργήσει 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας στη χώρα μας, ενώ 5.000 ακόμα αναμένεται να είναι οι έμμεσες, δηλαδή αυτές που θα δημιουργηθούν σε προμηθευτές και υπεργολάβους.

Η εξέλιξη της επένδυσης θα απαιτήσει μόλις 24 μήνες, ενώ το πρώτο αυτοκίνητο που θα παράγεται από την γερμανική Next.e.GO Mobile SE θα είναι το μοντέλο e.GO Life, ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης μεγέθους Smart με μήκος μόλις 3,35 μέτρων, αλλά με τέσσερις θέσεις και ώρο αποσκευών που μπορεί να φτάσει σε διθέσια διαμόρφωση τα 640 λίτρα!

Το e.GO Life είναι ένα πολύ προηγμένο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς το πλαίσιο και το αμάξωμά του είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ώστε να διατηρείται το βάρος του σε όσο το δυνατόν μικρότερο επίπεδο, ενώ οι μπαταρίες του είναι τοποθετημένες στο πάτωμα, ανάμεσα στους δύο άξονες. Ο κινητήρας βρίσκεται πίσω και η κίνηση μεταδίδεται επίσης στους πίσω τροχούς.

Ο ηλεκτρικός του κινητήρας αποδίδει 82 ίππους και εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις στο ελαφρύ αμάξωμα των μόλις 950 κιλών, με μέγιστη ταχύτητα 158 χλμ./ώρα. Η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών του ξεπερνά τα 150 χιλιόμετρα, υπέρ – αρκετά για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης και επαρκή, μαζί με τις εξαιρετικές επιδόσεις, για μεγαλύτερες διαδρομές.

Εκτός του e.GO Life, η Next.e.GO Mobile SE ετοιμάζει εκδόσεις Sport και Cross, τις οποίες θα έχει πολύ σύντομα στην παραγωγή. Το κόστος της βασικής έκδοσης του e.GO Life είναι περίπου στα 16.000 ευρώ στη Γερμανία, χωρίς να υπολογίζεται η επιδότηση που προσφέρει η γερμανική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!