O Τζέικ Ντίξον θα αγωνιστεί με την Petronas SRT Yamaha στο Σίλβερστον

O Τζέικ Ντίξον θα αγωνιστεί με την Petronas SRT Yamaha στο Σίλβερστον
Ο Τζέικ Ντίξον θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο MotoGP με την ομάδα της Petronas SRT Yamaha, σε μια ακόμα αλλαγή οδηγού φέτος.

Το σίριαλ για το ποιος αναβάτης θα οδηγεί για ομάδα της Yamaha, εργοστασιακής ή δορυφορικής συνεχίζεται ενόψει του GP Μ. Βρετανίας. Έπειτα από την ανακοίνωση πως ο Μάβερικ Βινιάλες δεν θα οδηγήσει ξανά μοτοσυκλέτα της Yamaha, ο Καλ Κράτσλοου πήρε τη θέση του για τους επόμενους αγώνες.

Ο Βρετανός αποτελεί τον επίσημο δοκιμαστή της Yamaha και στο GP Αυστρίας είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Φράνκο Μορμπιντέλι στην Petronas SRT Yamaha. Με μια θέση οδηγού κενή στην εργοστασιακή ομάδα, ο Κράτσλοου κλήθηκε να την καλύψει αφήνοντας εκ νέου κενή θέση στη δορυφορική ομάδα.

O οδηγός της ομάδας στη Moto2, Τζέικ Ντίξον, παίρνει τη χρυσή ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο στο MotoGP στον εντός έδρας αγώνα του στη Μ. Βρετανία. Ο Βρετανός έκανε το ντεμπούτο του στη Moto2 το 2017 ενώ έχει τρέξει και στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbikes. Η επίδοσή του αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην επιλογή οδηγών της δορυφορικής Yamaha, με τον Αντρέα Ντοβιτσιόσο να βρίσκεται επίσης στο ραντάρ της.

Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, ο αγώνας θα έχει συμμετοχή δύο Βρετανών αναβατών, που αρχικά δεν ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστούν.

Το GP Μ. Βρετανίας για το MotoGP που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Σίλβερστον, είναι προγραμματισμένο για τις 27-29 Αυγούστου.

Image credit: Petronas SRT Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!