Ο Κράτσλοου προσωρινός αντικαταστάτης του Βινιάλες στη Yamaha

Ο Κράτσλοου προσωρινός αντικαταστάτης του Βινιάλες στη Yamaha
O Καλ Κράτσλοου αναλαμβάνει καθήκοντα οδηγού στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, όπως επίσημα ανακοινώθηκε.

Η Yamaha μαζί με τον Μάβερικ Βινιάλες αποφάσισαν να λύσουν πρόωρα τη συνεργασία τους πριν ολοκληρωθεί η σεζόν. Έτσι, ο Ισπανός είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του μακριά από το ιαπωνικό εργοστάσιο, με το οποίο κέρδισε 8 Grand Prix στο MotoGP.

H Yamaha ανακοίνωσε τώρα πως ο δοκιμαστής της ομάδας, Καλ Κράτσλοου, θα αντικαταστήσει –όπως αναμενόταν- τον Βινιάλες στον ερχόμενο αγώνα στο Σίλβερστον. Ο Βρετανός οδήγησε στο GP Στυρίας στη θέση του τραυματία Φράνκο Μορμπιντέλι για λογαριασμό της Petronas SRT Yamaha.

«Εν μία νυκτί», ο Κράτσλοου βρέθηκε από δοκιμαστής σε οδηγός δύο ομάδων της Yamaha, όμως παραμένει άγνωστο το πόσο θα παραμείνει στη σέλα της M1. «Είναι προνόμιο να είμαι μέλος της Yamaha και να ολοκληρώσω τους τρεις αγώνες που ήταν κανονικά να αγωνιστώ με την Petronas SRT Yamaha», δήλωσε ο Κράτσλοου. Και συνέχισε: «Θέλω να τους ευχαριστήσω και ανυπομονώ να αγωνιστώ με την εργοστασιακή ομάδα».

Αλλαγές και πονοκέφαλος στην Petronas SRT Yamaha

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2014 που ο Κράτσλοου θα οδηγήσει για εργοστασιακή ομάδα, καθώς τότε αποτελούσε αναβάτης της Ducati. Προς το παρόν είναι άγνωστο το διάστημα που θα παραμείνει στη Yamaha, καθώς δεν αποκλείεται η άμεση προαγωγή του Μορμπιντέλι, όταν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση από τον τραυματισμό στο γόνατο που τον ταλαιπωρεί από την αρχή της σεζόν.

Ο αναβάτης που θα αντικαταστήσει τον Κράτσλοου στην Petronas SRT Yamaha είναι ο Τζέικ Ντίξον. Ο Βρετανός αναβάτης αγωνίζεται για την ομάδα στην κατηγορία της Moto2 και θα πάρει την ευκαιρία να αγωνιστεί στη μεγάλη στον εντός έδρας αγώνα του. Η ομάδα ψάχνει δύο αναβάτες για τη σεζόν του 2022, καθώς πέρα από το κενό που αφήνει ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο Μορμπιντέλει αναμένεται να πάρει ρόλο μόνιμου εργοστασιακού οδηγού.

Όμως η αποχώρηση της Petronas ως βασικός χορηγός της ομάδας περιπλέκει την κατάσταση, με το συμβόλαιο που έχει η SRT με τη Yamaha για την επόμενη σεζόν δεν προβλέπει χρήση εργοστασιακής μοτοσυκλέτας.

Ο επόμενος αγώνας του MotoGP είναι προγραμματισμένος για τις 27-29 Αυγούστου στην πίστα του Σίλβερστον.

Image credit: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!