Πρόωρος και οριστικός ο χωρισμός Yamaha - Βινιάλες

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Πρόωρος και οριστικός ο χωρισμός Yamaha - Βινιάλες
Παρά τις χαμηλών τόνων δηλώσεις, Yamaha και Βινιάλες δεν αντέχουν ούτε μια ημέρα παραπάνω μαζί και λύνουν άμεσα τη συνεργασία τους.

Οι σχέσεις του Βινιάλες και της Yamaha πήγαν από το κακό στο χειρότερο το 2021, με προβλήματα απόδοσης και εσωτερικές διαφωνίες να καταλήγουν σε διαζύγιο. Στο GP Ολλανδίας επισημοποιήθηκε το γεγονός πως οι δύο πλευρές δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους το 2022, με το συμβόλαιό τους να λήγει πρόωρα φέτος.

Στo GP Στυρίας, ο Ισπανός αναβάτης επιχείρησε να προκαλέσει ζημιά στη μοτοσικλέτα του. Ως αποτέλεσμα η Yamaha δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο GP Αυστρίας. Παράλληλα ανακοινώθηκε η συμφωνία ανάμεσα σε Βινιάλες και Aprilia για το 2022.

Παρά τη συγγνώμη που ζήτησε από την ομάδα ο Βινιάλες, τα προηγούμενα 24ωρα έγινε γνωστό πως δεν θα αγωνιστεί στο GP Μ. Βρετανίας, όμως πλέον η Yamaha επισημοποίησε πως ο 9 φορές νικητής στο MotoGP δεν θα οδηγήσει ξανά την M1 στην καριέρα του.

Ο επικεφαλής της Yamaha, Λιν Τζάρβις δήλωσε: «Στην Ολλανδία, η Yamaha και ο Βινιάλες ανακοίνωσαν πως δεν θα συνεχίσουν μαζί το 2022 όπως προέβλεπε το συμβόλαιο. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν με την ομάδα να στηρίζει πλήρως τον αναβάτη, ο οποίος θα έδινε τον καλύτερό του εαυτό να ολοκληρώσει τη χρονιά με στυλ. Δυστυχώς το GP Στυρίας δεν πήγε όπως το περιμέναμε κι έπειτα από μια μεγάλη συζήτηση αποφασίσαμε πως είναι καλύτερο και για τις δύο πλευρές να ολοκληρωθεί πρόωρα η συνεργασία μας. Ο πρόωρος χωρισμός δίνει την ελευθερία στον αναβάτη να ακολουθήσει το μέλλον του και θα επιτρέψει στην ομάδα να επικεντρωθεί στους επόμενους αγώνες. Ο αντικαταστάτης δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Θα θέλαμε ως Yamaha να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Μάβερικ».

O δοκιμαστής της ομάδας, Καλ Κράτσλοου αναμένεται να αγωνιστεί για την ομάδα στο GP Μ. Βρετανίας, ενώ δεν αποκλείεται ο Φράνκο Μορμπιντέλι να πάρει πρώρα προαγωγή στην εργοστασιακή ομάδα όταν επιστρέψει από τον τραυματισμό του.

Ο Βινιάλες αποτέλεσε μέλος της Yamaha τα τελευταία 4,5 χρόνια και κατέκτησε 8 από τις 9 νίκες του στο MotoGP οδηγώντας για το Ιαπωνικό εργοστάσιο. Το 2022, θα αγωνίζεται για λογαριασμό της Aprilia όπου θα αποτελέσει teammate του Αλέις Εσπαργκαρό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!