Η Yamaha «έκοψε» ξαφνικά τον Βινιάλες από το GP Αυστρίας

Κώστας Παστρίμας
Η Yamaha «έκοψε» ξαφνικά τον Βινιάλες από το GP Αυστρίας
Η Yamaha απέσυρε τη συμμετοχή του Μάβερικ Βινιάλες από τον επόμενο αγώνα, το GP Αυστρίας, για τον τρόπο που μεταχειρίστηκε τη μοτοσικλέτα στo GP Στυρίας.

Ο Μάβερικ Βινιάλες δεν θα πάρει μέρος στο GP Αυστρίας για το MotoGP το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Red Bull Ring, ύστερα από την ξαφνική ανακοίνωση της Yamaha ότι αποσύρει τη συμμετοχή του αναβάτη της από τον αγώνα. Ο Βινιάλες στο GP Στυρίας την περασμένη Κυριακή έφερε τη Μ1 του στο γκαράζ στο τέλος του αγώνα, αναφέροντας ότι είχε πρόβλημα στα ηλεκτρονικά.

Το συμπέρασμα που βγαίνει όμως από την ανακοίνωση της Yamaha, που αναφέρει ότι η απόσυρση της συμμετοχής του Βινιάλες γίνεται «λόγω του ανεξήγητα παράτυπου χειρισμού της μοτοσικλέτας από τον αναβάτη», είναι ότι ο ίδιος ο Ισπανός προκάλεσε τα προβλήματα στη μοτοσικλέτα του.

Επομένως, ο Βινιάλες δεν θα τρέξει στο δεύτερο αγώνα της Αυστρίας και δεν θα υπάρχει αντικαταστάτης, τουλάχιστον για αυτό το GP. Ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο να μην ξαναδούμε το Ισπανό φέτος, καθώς αν η Yamaha κρίνει ότι σαμποτάρει σκοπίμως τη μοτοσικλέτα δεν πρόκειται να τον αφήσει να την ξαναοδηγήσει.

Η ανακοίνωση της Yamaha

«Η Yamaha με λύπη ανακοινώνει ότι η συμμετοχή του Μάβερικ Βινιάλες στο Αυστριακό MotoGP του Σαββατοκύριακου αποσύρθηκε από την ομάδα MotoGP της Monster Energy Yamaha. Η απόσυρση ακολουθεί την αναστολή του αναβάτη από τη Yamaha λόγω του ανεξήγητα παράτυπου χειρισμού της μοτοσικλέτας από τον αναβάτη κατά τη διάρκεια του αγώνα MotoGP Στυρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η απόφαση της Yamaha έρχεται έπειτα από μια σε βάθος ανάλυση τηλεμετρίας και δεδομένων τις τελευταίες ημέρες.

Το συμπέρασμα της Yamaha είναι ότι οι ενέργειες του αναβάτη θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στον κινητήρα της μοτοσικλέτας του, που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους στον ίδιο τον αναβάτη και ενδεχομένως να αποτελέσει κίνδυνο για όλους τους άλλους αναβάτες στον αγώνα MotoGP. Ο αναβάτης δεν θα αντικατασταθεί στο GP της Αυστρίας. Οι αποφάσεις σχετικά με τους μελλοντικούς αγώνες θα ληφθούν μετά από μια πιο λεπτομερή ανάλυση της κατάστασης και περαιτέρω συζητήσεις μεταξύ της Yamaha και του αναβάτη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!