Συγγνώμη ζήτησε ο Βινιάλες από τη Yamaha

Νίκος Γιαννούλας
Συγγνώμη ζήτησε ο Βινιάλες από τη Yamaha
O 26 ετών Ισπανός αναβάτης της Monster Energy Yamaha επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τον αμφίθυμο χαρακτήρα του.

Από πολλά υποσχόμενος αναβάτης σε "μαύρο πρόβατο" του MotoGP ο δρόμος είναι τόσο σύντομος, όσο άμεσες είναι οι μεταπτώσεις των συναισθημάτων του Μάβερικ Βινιάλες.


Η άλλοτε μεγάλη ελπίδα του MotoGP που έφερε νίκες για την ομάδα της Suzuki και μεταγράφηκε ως πιθανός πρωταθλητής στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, συνεχίζει να αποδεικνύει ότι ο ιδιάζων χαρακτήρας του είναι αυτός που υπερισχύει και όχι οι εξαιρετικές ικανότητές του στην οδήγηση.


Υπενθυμίζουμε ότι μετά το GP της Στυρίας στο Red Bull Ring, η Yamaha εξέδωσε μια πρωτοφανή για τα χρονικά των αγώνων μοτοσικλέτας και πολύ σκληρή ανακοίνωση, που εν ολίγοις ανέφερε ότι ο Βινιάλες οδήγησε επίτηδες με λάθος τρόπο τη μοτοσικλέτα της ομάδας και έθεσε σε κίνδυνο τόσο την ακεραιότητά της, όσο και την ασφάλεια των άλλων οδηγών.


Η παραπάνω ανακοίνωση έκλεινε με τη γνωστοποίηση του αποκλεισμού του Βινιάλες από το GP της Αυστρίας, που ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 15 Αυγούστου και πάλι στην πίστα Red Bull Ring.


Σε συνέντευξή του στο MotoGP.com ο Ισπανός αναβάτης παραδέχτηκε ότι όντως οδήγησε λάθος την Yamaha YZR-M1 και ζήτησε συγγνώμη από την ομάδα. Έκλεισε δε τη συνέντευξή του λέγοντας ότι "είμαι ακόμα οδηγός της Yamaha και θα σεβαστώ κάθε απόφαση της ομάδας μου".


Ταυτόχρονα, ο Ισπανός παραδέχτηκε ότι είχε μεγάλη οργή για όσα συνέβησαν στον αγώνα, με την αδυναμία επανεκκίνησης και τις κακές του επιδόσεις, με αποτέλεσμα να φερθεί ανώριμα και σε αντίθεση με τις εντολές της ομάδας.

Βινιάλες ο δύστροπος


Δυστυχώς ο Βινιάλες δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται με εντελώς ανάρμοστο και μη επαγγελματικό τρόπο. Το 2012, όταν ακόμα αγωνιζόταν στη Moto 3 και μάλιστα ως διεκδικητής του πρωταθλήματος, παράτησε την ομάδα του πριν τον αγώνα της Μαλαισίας και έφυγε, καθώς δεν τον ικανοποιούσαν οι αποφάσεις της.
Επιπρόσθετα, η απόδοση του Ισπανού σε βάθος χρόνου υποπίπτει σε πολλά σκαμπανεβάσματα, όπως έχει δείξει άλλωστε και φέτος, όντας ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο.


Σύμφωνα με πληροφορίες η σχέση του με τη Yamaha έχει διαρραγεί πλέον ανεπιστρεπτί και του χρόνου θα είναι οδηγός της Aprilia. Τη θέση του, βάσει δηλώσεων του διευθυντή της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha Λιν Τζάρβις στο MotoMatters.com, θα πάρει ο Ιταλός Φράνκο Μορμπιντέλι, που σήμερα αγωνίζεται με τη δορυφορική ομάδα της Yamaha, την Petronas SRT.


Image credit: motogp.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!