Δεν επηρεάζει το μέλλον του Ρόσι η φυγή του Βινιάλες

Δεν επηρεάζει το μέλλον του Ρόσι η φυγή του Βινιάλες
Ο Βαλεντίνο Ρόσι δήλωσε πως η αποχώρηση του Μάβερικ Βινιάλες από τη Yamaha στο τέλος του 2021 δεν αλλάζει τα δικά του πλάνα.

Η μεγάλη είδηση που επισκίασε τη νίκη του Φάμπιο Κουαρταραρό στο GP Ολλανδίας είναι το διαζύγιο ανάμεσα σε Yamaha και Μάβερικ Βινιάλες στο τέλος του 2021. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε λύση της συνεργασίας τους έπειτα από αίτημα του Ισπανού.

Ως αποτέλεσμα έχει μείνει μία θέση κενή στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha. Παράλληλα ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν έχει αποκαλύψει εάν θα συνεχίσει το μέλλον του στο MotoGP. Πριν λίγες ημέρες είχαμε γράψει στο Gazzetta για τα μελλοντικά σχέδια του Ρόσι μετά το MotoGP.

Μετά το GP Ολλανδίας, ο Ρόσι ρωτήθηκε από το motorsport.com σχετικά με το μέλλον του και πόσο αλλάζει μετά τη φυγή του Βινιάλες. «Όπως όλα δείχνουν την επόμενη εβδομάδα κάτι θα αλλάξει. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, αλλά κάτι που δεν περιμένουμε θα γίνει. Αλλά για εμένα η απόφασή μου δεν θα αλλάξει, διότι βασίζεται στα αποτελέσματα. Το τι συμβαίνει με την άλλη ομάδα της Yamaha δεν αλλάζει τα σχέδιά μου».

Ο Ρόσι είχε έναν τραγικό αγώνα στο ΤΤ Άσεν όπου εγκατέλειψε τον αγώνα έπειτα από πτώση στον 7ο γύρο του αγώνα. Μπορεί να ξεκίνησε εντός της πρώτης 10άδας, όμως έκανε τραγική εκκίνηση και έπεσε τελευταίος.

Τώρα, ο Ιταλός μιλά για την απόφαση την οποία πρέπει να πάρει κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, με το MotoGP να είναι πλέον στο καλοκαιρινό διάλειμμά του. «Ξέρω πως αυτή η σεζόν είναι πολύ δύσκολη. Η απόφαση μου για το μέλλον στο MotoGP εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα στο πρώτο μισό δεν ήταν αυτά που περιμέναμε. Ελπίζαμε να είμαστε δυνατότεροι, να μαχόμαστε για καλύτερα αποτελέσματα. Όπως είπα όμως από την αρχή της σεζόν, θα αποφασίσω στο καλοκαιρινό διάλειμμα για το 2022 και θα σας ενημερώσω όταν αποφασίσω τι θα κάνω».

Στο 2021, ο Ρόσι έχει βαθμολογηθεί σε μόλις 4 αγώνες έως τώρα. Πριν το GP Ολλανδίας, ανακοινώθηκε πως η ομάδα του VR46 θα ενταχθεί στο grid του MotoGP με μοτοσικλέτες της Ducati.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!