MotoGP Ολλανδίας: Θρίαμβος της Yamaha με τον Κουαρταραρό

MotoGP Ολλανδίας: Θρίαμβος της Yamaha με τον Κουαρταραρό
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό κυριάρχησε στο Grand Prix Ολλανδίας στο 1-2 της Yamaha με τον Μάβερικ Βινιάλες στη 2η θέση και τον Ζοάν Μιρ να τερματίζει στην 3η θέση. Κουαρταραρό και Ζαρκό στις δύο πρώτες θέσεις του Πρωταθλήματος.

Όλη η συζήτηση μπροστά στο Ολλανδικό GP επικεντρώθηκε στον Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος σκέφτεται να εγκαταλείψει τη Yamaha στα τέλη του 2021 για να πάρει θέση με την Aprilia, (ή ακόμα και άμεσα) καθώς η σχέση μεταξύ του Ισπανού και της ομάδας του έχει επιδεινωθεί σε τρομερό βαθμό. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό έκανε καλή εκκίνηση και μπήκε επικεφαλής, αλλά ο Πέκο Μπανάια πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος ανέβηκε στην πρώτη θέση, με τον Τάκα Νακαγκάμι στην 3η και τον Μάβερικ Βινιάλες στην 4η θέση.

Τρομερή μάχη

Οι Κουαρταραρό και Μπανάια είχαν τις δικές τους μάχες με τον Πέκο Μπανάια να περνά αρκετές φορές εκτός πίστας. Ι Βινιάλες για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έμεινε πίσω από τον Τάκα Νακαγκάμι και ίσως αυτό να του στέρησε μια πολύτιμη νίκη.

Η πίεση στον Μπανάια ήταν μεγάλη από τον Φάμπιο Κουαρταραρό και όταν τελικά βρήκε τον τρόπο ο Γάλλος να περάσει εξαφανίστηκε μπροστά. Ο Μπανάια έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και πέρασε και άλλες φορές εκτός πίστας με αποτέλεσμα να πάρει ποινή long lap. Σε αυτό το σημείο και ο Βινιάλες κατάφερε να περάσει τον Τάκα Νακαγκάμι και να ανέβει στη 2η θέση.

Τρομερό αγώνα έκανε και ο Μάρκεζ που έφτασε μέχρι την 7η θέση.

Καταστροφή για την Ducati

H Ducati είχα έναν αγώνα που σίγουρα θα θέλει να τον ξεχάσει. Ο Μίλερ έπεσε και τελικά εγκατέλειψε από πρόβλημα στον κινητήρα και ο Μάρτιν εγκατέλειψε για άγνωστη αιτία, ίσως να κουράστηκε. Ο Ρόσι έπεσε βίαια αλλά ευτυχώς δεν χτύπησε ενώ και ο Λεκουόνα έπεσε δίχως να τραυματιστεί.

Οι δύο Γάλλοι Κουαρταραρό και Ζαρκό, πλέον οδηγούν το πρωτάθλημα που σταματά για διακοπές 5 εβδομάδων.

Αυτή είναι η τελική κατάταξη του αγώνα.

assen

Και αυτή είναι η κατάταξη του Πρωταθλήματος.

2021

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!