Τέλος ο Βινιάλες από τη Yamaha

Κώστας Παστρίμας
Τέλος ο Βινιάλες από τη Yamaha
H Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Μάβερικ Βινιάλες θα φύγει από την ομάδα στο τέλος της φετινής σεζόν

Σε μια κίνηση που δεν αποτελεί έκπληξη, μια και το γυαλί στις σχέσεις τους έχει ραγίσει τον τελευταίο καιρό, η εργοστασιακή ομάδα Monster Yamaha ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει με τον Μάβερικ Βνιάλες μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Ακόμα και η πολύ καλή εμφάνισή του στον τελευταίο αγώνα στο Assen, όπου πήρε την pole position και τερμάτισε 2ος στον αγώνα δεν στάθηκε αρκετή για να αλλάξει την κατάσταση. Ο Βινιάλες φεύγει από τη Yamaha ένα χρόνο προτού λήξει το συμβόλαιό του, που είχε διάρκεια μέχρι το 2022.

Ο Βινιάλες εντάχθηκε στο δυναμικό της Yamaha το 2017, ύστερα από μια πάρα πολύ καλή σεζόν με τη Suzuki, για να αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα προς την Ducati Χόρχε Λορέντσο. Πάνω του η Yamaha στήριξε πολλές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου και ο Ισπανός φάνηκε να ανταποκρίνεται, καθώς κέρδισε τους τρεις από τους πέντε πρώτους αγώνες του με τη M1. Η πορεία του όμως στη συνέχεια δεν αποδείχτηκε το ίδιο καλή.

Πώς φτάσαμε στο Ναδίρ

Φέτος πάλι ξεκίνησε τη χρονιά πολύ ελπιδοφόρα, κερδίζοντας στον πρώτο αγώνα στο Κατάρ, αλλά η συνέχεια ήταν πτωτική, με το ναδίρ να έρχεται στο Σάχσενρινγκ πριν από μία εβδομάδα, όπου τερμάτισε τελευταίος. Μετά τον αγώνα στη Γερμανία ο Βινιάλες έκανε πολύ σκληρές δηλώσεις για το πώς τον αντιμετωπίζουν στη Yamaha και φαίνεται ότι αυτή ήταν και η προτελευταια πράξη του δράματος, με την τελευταία να είναι η σημερινή ανακοίνωση του διαζυγίου του με τη Yamaha.

Το μέλλον του Βινιάλες στο MotoGP, όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες, βρίσκεται στο γκαράζ της Aprilia, όπου αναμένεται πολύ σύντομα να ανακοινωθεί ότι θα αποτελέσει δίδυμο με τον Αλέιξ Εσπαργκαρό την επόμενη χρονιά.

Ήταν επιθυμία του Βινιάλες να φύγει

Η ανακοίνωση της Yamaha αναφέρει ότι η διακοπή της συνεργασίας έρχεται ύστερα από επιθυμία του ίδιου του Βινιάλες και ότι η απόφαση λήφθηκε κοινή συναινέση: «Μετά το αίτημα του Μάβερικ Βινιάλες, Η Yamaha συμφώνησε να ολοκληρώσει πρόωρα το διετές συμβόλαιο που είχαν μεταξύ τους. Διανύοντας την 5η σεζόν μαζί, από κοινού αποφάσισαν να χωρίσουν οι δρόμοι τους μετά τη φετινή χρονιά. Και οι δύο πλευρές προσπάθησαν να δώσουν τα μέγιστα στο υπόλοιπο της σεζόν του 2021 και τελειώσουν τη σχέση τους με καλό τρόπο».

Ο Λιν Τζάρβις, επικεφαλής της αγωνιστικής Yamaha, δήλωσε: «Με λύπη αποχαιρετούμε τον Μάβερικ στο τέλος της χρονιάς. Είμαστε στη μέση της 5ης μας χρονιάς μαζί και στο παρελθόν έχουμε φτάσει πολύ ψηλά αλλά έχουμε πέσει και χαμηλά. Μετά το Γερμανικό GP, που ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας στην συνεργασία μας, κάναμε κάποιες σοβαρές συζητήσεις στο Assen και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να χωρίσουν οι δρόμοι μας στο μέλλον. Η Yamaha θα προσπαθήσει τα μέγιστα -όπως έκανε πάντα- για να υποστηρίξει τον Μάβερικ και να τερματίσει τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο ίδιος ο Βινιάλες δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία ήταν πολύ σημαντική για εμένα τα τελευταια 5 χρόνια και η απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι μας ήταν πολύ δύσκολη. Σε αυτά τα χρόνια πήραμε σπουδαία αποτελέσματα αλλά περάσαμε και δύσκολες στιγμές. Ωστόσο, το αίσθημα που μένει είναι του αμοιβαίου σεβασμού και της αναγνώρισης. Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος και θα προσπαθήσω να πετύχω τα καλύτερα αποτελέσματα στο υπόλοιπο της σεζόν».

Η επόμενη μέρα

Το μέλλον του Βινιάλες στο MotoGP, όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες, βρίσκεται στο γκαράζ της Aprilia, όπου αναμένεται πολύ σύντομα να ανακοινωθεί ότι θα αποτελέσει δίδυμο με τον Αλέιξ Εσπαργκαρό την επόμενη χρονιά.

'Οσο για την εργοστασιακή Yamaha, η πιο προφανής επιλογή είναι ο Φράνκι Μορμπιντέλι, που προς το παρόν τρέχει με τη δορυφορική SRT Petronas Yamaha. Ο νεαρός Ιταλός αυτές τις μέρες αναρρώνει μετά τη σοβαρή χειρουργική επέμβαση στο γόνατό του αλλά προφανώς του χρόνου θα είναι πανέτοιμος για δράση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!