Μεγάλη ατυχία για Λασκαράτο στις 4 ώρες του Πολ Ρικάρ

Πάνος Σεϊτανίδης
Μεγάλη ατυχία για Λασκαράτο στις 4 ώρες του Πολ Ρικάρ
Μία σπασμένη ζάντα έθεσε από νωρίς εκτός μάχης το πρωτότυπο της ομάδας του Έλληνα οδηγού

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο European Le Mans Series, η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ανδρέα Λασκαράτο και την ομάδα του, 1AIM Villorba Corse. Στο Σπίλμπεργκ, ήταν ένα ανεξέλεγκτο πρωτότυπο που στο δεύτερο γύρο του αγώνα έπεσε πάνω στο Ligier JS P320-Nissan που ο Έλληνας οδηγός μοιράζεται με τους Αλεσάντρο Μπρεσάν και Νταμιάνο Φιοραβάντι.

Αυτή τη φορά, στην πίστα Πολ Ρικάρ, στο Λε Καστελέ της Γαλλίας, το βαμμένο στα χρώματα του «Visit Greece» πρωτότυπο με το #18, πρόλαβε να καλύψει μόλις 20 γύρους προτού εγκαταλείψει από τον 4ωρο αγώνα αντοχής, λόγω μίας σπασμένης ζάντας.

Δύο αγώνες που σημαδεύτηκαν από ατυχείς στιγμές και δεν έδωσαν συνέχεια στην πολύ καλή εμφάνιση της πρεμιέρας, με την τέταρτη θέση στον 4ωρο αγώνα της Βαρκελώνης.

Andreas Laskaratos

Μεγάλη απογοήτευση

«Ήταν πολύ μεγάλη η απογοήτευσή μου μετά τη δεύτερη εγκατάλειψη για την ομάδα μας. Από κάτι τόσο απρόσμενο, όσο η αστοχία μίας ζάντας, που μας έθεσε εκτός μάχης μετά από μόλις 35 λεπτά αγώνα. Ήταν μία κακοτυχία που ακόμα δυσκολευόμαστε να αποδεχθούμε και που δυστυχώς, μας αφήνει αρκετά πίσω σε ότι αφορά στη μάχη του πρωταθλήματος. Ειδικά, σε έναν αγώνα στον οποίο είχαμε υψηλούς στόχους και που μέσα σε τρεις γύρους, είχαμε σκαρφαλώσει από τη δωδέκατη θέση της εκκίνησης, στην τέταρτη», δήλωσε ο 35χρονος.

Η απογοήτευσή του Ανδρέα ήταν δικαιολογημένη, ειδικά από τη στιγμή που για δεύτερο συνεχόμενο αγωνιστικό ραντεβού στο πλαίσιο του δημοφιλούς θεσμού, δεν πρόλαβε να οδηγήσει καν στον αγώνα.

Andreas Laskaratos

Ανασυγκρότηση και φουλ επίθεση

Με την 4ωρη μάχη στη γαλλική πίστα, η σεζόν του European Le Mans Series έφτασε στα μισά της. Παρότι έως τώρα τα πράγματα δεν έχουν κυλήσει βάσει των προσδοκιών του Έλληνα οδηγού και της ομάδας του, δεν χάνει την πίστη του για επιστροφή στις επιτυχίες. Αρχής γενομένης από τον τέταρτο γύρο του ELMS, που διεξάγεται στην πίστα της Μόντσα, στην Ιταλία.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μη σε επηρεάσει ψυχολογικά ένα τέτοιο συμβάν αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανασυγκροτηθούμε. Να βγούμε δυνατοί από αυτή τη δοκιμασία, όσο βαρύ κι αν φαντάζει το φορτίο της απογοήτευσης. Να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να “επιτεθούμε” στον επόμενο αγώνα. Θα πάμε στη Μόντσα με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα διαγράψει τις έως τώρα κακοτυχίες», τόνισε ο Λασκαράτος.

Andreas Laskaratos

Πάμε για το… δεύτερο ημίχρονο της σεζόν

Ο 4ωρος αγώνας στον «Ναό της Ταχύτητας» διεξάγεται στις 11 Ιουλίου. Όσο για τη συνέχεια, αφορά δύο ακόμα πίστες γνωστές από τα Grand Prix της Formula 1: το Σπα του Βελγίου στις 19 Σεπτεμβρίου και το Πορτιμάο της Πορτογαλίας στις 24 Νοεμβρίου.

Οι αγώνες του ELMS προβάλλονται από 54 τηλεοπτικά δίκτυα και ψηφιακές πλατφόρμες, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία και Αμερική. Παράλληλα, υπάρχει live κάλυψη όσων συμβαίνουν στην πίστα, τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού (www.europeanlemansseries.com) όσο και στην αντίστοιχη σελίδα στο YouTube.

Ένα ξεχωριστό στοιχείο σε αυτή την προσπάθεια, είναι πως το λογότυπο “Visit Greece” κοσμεί το πρωτότυπο της 1AIM, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού βρίσκεται και πάλι στο πλευρό του Έλληνα οδηγού.

Andreas Laskaratos

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!